Bank of China Blockchain teknolojisi ile ilgili patent başvurusu yaptı
Bank of China Blockchain teknolojisi ile ilgili patent başvurusu yaptı

Bank of China, Blockchain teknolojisi için patent alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkedeki dört büyük kamu ticaret bankasından biri olan Bank of China Blockchain sistemlerini daha iyi ölçekleyebileceği bir patent başvurusunda bulundu.

Bank of China Blockchain patentini geçen sene teslim etti

23 Şubat’ta Çin’in Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi (SIPO) tarafından yayınlanan bir belgeye göre, başvuru ilk olarak 28 Eylül 2017’de teslim edildi ve Zhao Shuxiang tarafından keşfedildi.

Uygulama, yeni bir bloğun önceki bir işlemden işlem kaydetmesine izin vermek yerine, birden fazla bloğun işlemlerini “veri bloğu” olarak adlandırdığı işleme sokuyor. Bunun için bir veri sıkıştırma sistemi kullanılıyor.

Sistem, blok 1’den 1.000’e kadar işlemleri sıkıştırmak için bir talep aldığında, yeni bir veri bloğunu oluşturuyor. Ve bunların geçici olarak farklı bir depolama sisteminde barındırılmasına neden oluyor.

Sistem daha sonra, paketlenmiş verileri bir karma değer ile çalıştırıyor.

Veri miktarında da iyileştirmeler sağlıyor

Ayrıca, sıkıştırma sistemi, Blockchain’deki blokları, yeni oluşturulmuş veri bloklarını ve sıkıştırma olayını belirlemek için etiketler belirliyor. Üç etiket arasındaki ilişki de Blockchain ile kaydediliyor.

Patent, bu yöntemi kullanarak, tüm önceki işlemlerden gelen verilerin hala kurcalamaya karşı dayanıklı ve izlenebilir olmasını sağlıyor. Ayrıca işlemler bir blok zincir içine monte edildiğinden, yeni bloklardaki verilerin miktarında bir azalma olduğunu iddia ediliyor.

Patentin şu an gözden geçirme sürecinde olduğunu da hatırlatalım.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin