BAE Hükumeti BAE Blockchain Stratejisi 2021 programını başlatıyor
BAE Hükumeti BAE Blockchain Stratejisi 2021 programını başlatıyor

BAE Hükumeti BAE Blockchain Stratejisi 2021 programını başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BAE Hükumeti BAE Blockchain Stratejisi 2021 programını başlatıyor. Dubai Medya Ofisi’nin 11 Nisan’da bildirdiğine göre, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Dubai Hükumeti Başbakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Rashid, Blockchain teknolojisini kabul eden bir dünya lideri olma hedefi doğrultusunda “BAE Blockchain Stratejisi 2021” programını başlatıyor.

Blockchain teknolojisi milyonlarca çalışma saatinden tasarruf sağlayacak

BAE Blockchain Stratejisi 2021’nin lansmanı sırasında Şeyh Muhammed bin Rashid, Blockchain teknolojisinin benimsenmesinin hükumetin gelecekteki zorlukların üstesinden gelmesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca hükumetin yılda bir kez dolaşımda harcadığı 11 milyar AH’dende (yaklaşık 3 milyar dolar) tasarruf sağlayacağını söyledi. Üstelik, Blockchain teknolojisinin uygulanmasının milyonlarca çalışma saatinden tasarruf sağlayacağı ve hükumet belgelerinin saklanmasında kağıt kullanımını azaltacağını belirtti.

“Bu teknolojinin benimsenmesi, BAE’deki yaşam kalitesini arttıracak.”

Şeyh Muhammed bin Rashid konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Bu teknolojinin benimsenmesi, BAE’deki yaşam kalitesini arttıracak ve vatandaşların işlerini kolay yapmasını sağlayacak. Federal düzeyde devlet işlemlerinin yüzde 50’si Blockchain teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilecek. Bu teknoloji zaman, çaba ve kaynak tasarrufu sağlayacak. Aynı zamanda bireylerin işlemlerinin çoğunu kendi yaşam tarzlarına ve çalışmalarına uygun bir şekilde zamanında gerçekleştirmelerini sağlayacak.

BAE Hükumeti BAE Blockchain Stratejisi 2021 programını 4 temel ilkeye dayandırıyor

BAE Blockchain Stratejisi 2021 programı, “vatandaşların mutluluğu, hükumet verimliliği, gelişmiş mevzuat ve küresel girişimcilik” üzerine odaklanan dört temel ilkeye dayanmakta. BAE hükumeti, Blockchain’i ayakta tutmak için kurslar, etkinlikler, çalıştaylar ve raporlar düzenliyor. Aynı zamanda Blockchain alanında uzmanlaşma ve şifreleme yöntemlerini içeren çeşitli konularda üniversitelerde eğitimi vermeyi de planlıyor.

Dubai, Blockchain projesi ile otomotiv sektöründe bir ilke imza atıyor

Şubat ayında, Dubai’nin Ulaştırma İdaresi, Dubai ve BAE’deki araç sahiplerinin, hükumetin desteklediği bir Blockchain platformu sayesinde yakında araçlarının tüm yaşam öyküsünü takip edebileceklerini açıkladı.

Dubai turizm sektörü için Blockchain tabanlı pazar yeri açıyor

Geçtiğimiz ay Dubai, Dubai turizm sektörü için Blockchain tabanlı pazar yeri açacağını duyurdu. Dubai’nin diğer dünya şehirlerinden 10 yıl ileride olmak amacıyla Blockchain teknolojisini kullanarak sanal ticaretten işletmelere turistik bir pazar yeri oluşturduğu bildirildi. Önümüzdeki iki yıl içinde, “gezi planlamasına” katılan tüm turizm organizasyonlarını Blockchain üzerinden bağlayacak. Ayrıca uygulamaya, misafirlerin kayıtlarını şeffaf hale getirerek “gerçek zamanlı” fiyatlandırma ve Dubai’nin turistik envanterinde seçim yapma olanağının da eklenmesi planlanıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin