emre aksoy

Aksoy yeni kitabıyla paradan sonraki en büyük icadı anlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yazar Emre Aksoy ile geçtiğimiz mart ayında yayınlanan Bitcoin “Paradan Sonraki En Büyük İcat” adlı kitabı üzerine güzel bir söyleşi gerçekleştirme imkanını elde ettik. Son derece basit bir dille Bitcoin’in ne olduğu, arkasındaki teknolojinin neden çığır açıcı olduğu konusunda bilgilendirmede bulunan kitap hakkında konuşan Emre Aksoy, insanlara faydalı olmasını dilediğini söyledi. İşte o röportajımız…

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

1987 Ankara doğumluyum. 2010 yılında Bilkent İşletme Fakültesi’nden mezun olup internet sektöründe kariyerime Nokta.com Medya’da başladım. Nokta.com o dönemin en büyük internet firması idi ve Intel Investment Capital’dan yatırım alan ilk Türk firma olmayı başarmıştı. Bununla birlikte start-up dünyasına olan ilgim arttı ve ekosistemi kalbinde görmek için yüksek lisansımı California’da yaptım. Büyükbabamın döneminin Merkez Bankası Başkanı olması ve babamın da ekonomist olması nedeniyle ekonomiyle de içli dışlı büyüdüm. Ekonomi ve teknolojiye olan yakınlığımdan ötürü de kripto para piyasalarını çok hızlı bir şekilde kavrama şansım oldu.

Neden kripto para piyasasına girmeyi tercih ettiniz?

Başta herkes gibi hızlı yükselişlerden faydalanıp kolay para kazanmak için girdim 🙂 Ancak daha sonra yaptığım yatırımın yüzde 70’inin 2 haftada eridiğine tanık olunca bu işi en ufak detayına kadar araştırmaya karar verdim. Bir bakıma batan paramı kurtarmak için kripto para piyasalarına girdiğimi söyleyebilirsiniz.

Emre Aksoy

Emre Aksoy: Anlık bir ilham…

Kitabı yazmaya nasıl karar verdiniz? Kitabınızdan bahseder misiniz?

Bitcoin ve kripto paralarla ilgili tecrübelerimi açtığım YouTube kanalından paylaşmaya başladım ve bu ülkemizde çok ilgi gördü. Kısa zamanda yüz binlerce insana ulaşmayı başardım. Bu insanların arasında devlet büyüklerimiz de varmış, Cumhurbaşkanlığı’ndan benimle iletişime geçtiler. Devlet olarak kripto paralar olmasa bile Blokchain teknolojisi ile yakından ilgilendiklerini, bu alanda eli iş tutan insanları bir araya getirecek bir lidere ihtiyaç olduğunu söylediler ve bunu benim üstlenmem konusunda beni teşvik ettiler. Bildiklerimi kitap olarak yayınlatmam bu durumu destekleyeceğinden anlık bir ilham ile Bitcoin üzerine ilk kitabımı kaleme almış oldum.

Kitap aslında 7’den 77’e bu konuyu merak edip anlamayan insanlar için. Bitcoin ve Blokzincir teknolojisi şimdiye kadar gördüğümüz pek çok teknolojik yenilikten oldukça farklı, bu nedenle insanlar ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyor ve bu teknolojiden korkuyorlar. Bu durumda olan insanlara sade bir dille konuyu özetlemek ve korkularını gidermek için yazdım kitabı. Çünkü Bitcoin gerçekten de paradan sonraki en büyük icat, ne kadar çok insan bunu erken kavrarsa insanlık olarak o kadar hızlı ileriye gidebiliriz.

Sizce başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimlerinin geleceği ne olur?

Bence henüz yolun çok başındayız. Burada Bitcoin türünün ilk örneği olduğundan ve 10 yıllık ömrü boyunca henüz hiç güvenlik açığı vermediğinden ötürü baskın konumunu uzun bir süre daha koruyacak ve değerlenecektir. Bitcoin dışında bugün 5.000’den fazla kripto para mevcut; bunlardan da gerçek problemlere çözüm olan ve teknolojisi iyi olan bir düzine coin hayatta kalacak ve inanılmaz değerlenecektir. Hangi kripto paraların uzun yıllar hayatımızda kalacağını anlamak için bunları da hemen her gün araştırıyor ve internetten bulgularımı paylaşıyorum.

Kitap hakkında…

Kitapta son derece basit bir dille Bitcoin’in ne olduğu, arkasındaki teknolojinin neden çığır açıcı olduğu, Bitcoin’in icat edildiği günden bugüne olan serüveni ile birlikte aktarılıyor. Kitabın sonunda Bitcoin ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrendiğiniz gibi, sağlıklı bir karar verebilecek donanıma sahip olacaksınız.

Bundan 10 sene sonra Bitcoin kelimesini duyar mıyız, bilinmez. Ancak şu var ki Bitcoin hareketi ve arkasında bulunan muazzam blok-zincir teknolojisi insanlığı ciddi anlamda ileriye götürecek. Bugün hepimiz finansal bir devrime tanık oluyoruz.

Yazar, Blockchain teknolojisi ve altcoinlere dair merak edilen tüm sorulara cevap verirken, yatırımla ilgili de dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekiyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin