blockchain transfer sistemleri
Viyana teknik üniversitesi, çoklu blockchain transfer sistemleri üzerine bir projeye katılıyor.

Avusturya’dan Blockchain transfer sistemleri üzerine yeni bir proje geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cointelegraph auf Deutsch haberine göre, kripto para  alım satım faaliyetleri yürüten Avusturyalı ticaret platformu Bitpanda, Viyana Teknoloji Üniversitesi ile ortak bir çalışma düzenliyor. Proje, çoklu Blockchain transfer sistemleri ile ilgili geliştirilecek.Çalışma, Blockchain tokenleri arasında gerçek zamanlı arbitraj yapmak adına “Pantos” adlı açık kaynaklı bir platform geliştirme amacına sahip.

Viyana Teknoloji Üniversitesi ile birlikte, Avusturya’daki Gelecekteki Kripto Ekonomisi  Araştırma Enstitüsü (RIAT) çalışanları da projeye katılıyor. Bitpanda, yayınlanan basın açıklamasında, “Pantos” adlı araştırma projesinin Blockchain tokenlerinin artan parçalanma sorununu çözmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca “birkaç Blockchain üzerindeki değerli token transferlerine” izin vermeyi de amaçladıklarını da söyledi.

Üzerinde çalışılan proje, yatırımcıların tek bir platformda kripto para çiftleri arasındaki fiyat farklarından yararlanmasını sağlayacak. Pantos sisteminin, PAN olarak adlandırılan yeni bir token için 1500 BTC ile sınırlı bir ICO (basın bülteninde yaklaşık 14,8 milyon dolar) kullanılarak finanse edilmesi planlanıyor.

Bitpanda yapımcıları yaptıkları açıklamada, ICO’nun  yeni bir girişim ​​için fon sağlama amacı olmadığını vurguladı. Ancak ilerleyen dönemlerde açık kaynak lisansları ile serbestçe kullanılabilen teknolojinin gelişimini finanse edebileceğini belirttiler.

Projeler sadece Blockchain transfer sistemleri ile sınırlı değil

Pantos ilk olarak Ethereum platformu ile başlayacak. Daha sonra platforma,  Bitcoin, Litecoin, Lisk, Komodo ve Wave gibi kripto paralar da dahil edilecek. Bu arada Pantos, Viyana Teknoloji Üniversitesi’nin ilk Blockchain tabanlı projesi değil.

Kasım 2017’nin sonunda, “Ethertrust” adlı bir projede Profesör Matteo Maffei’nin liderliğindeki “Güvenlik ve Gizlilik” araştırma grubu çeşitli çalışmalar yapmıştı. Projede, Kripto para Ethereum için Akıllı Sözleşmelerin güvenliğini artıran çalışmalar yayınlamıştı.

Blockchain’in kullanımını araştıran birkaç Alman üniversitesi ve araştırma kurumu da bulunuyor. Mart 2018’de, RWTH Aachen Üniversitesi’nde Endüstriyel Yönetim Enstitüsü, Fraunhofer FIT ve Demofabrik Aachen, teknoloji ve piyasa bilgisi sağlayıcısı olan KEX AG’nin önderliğinde “Endüstriyel Uygulamalar için Blockchain” konulu ortak bir projeye başlayacak.

Bu projenin amacı endüstride Blockchain teknolojisinin potansiyel uygulamalarını tespit etmek, bunları somut olarak değerlendirmek ve uygulanabilir yollarını bulmak olacak.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin