binance, hack, API, kripto para, kripto para haberleri
Binance hack API

Binance, tüm işlemleri geri alarak mağdur olan kullanıcılarını rahatlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün akşam saatlerinde çok sayıda ilgili kullanıcı, Reddit’te ve Twitter’da Binance hesaplarındaki altcoinlerinin izinsiz olarak Bitcoin’e dönüştürüldüğünden şikayet etmeye başlamıştı. Birçoğu hesabına bile giremediğini söyledi.

Julian007 adlı bir kullanıcı şunları söylemişti:

“Aynısı bana da oldu. Benim bakiyemdeki tüm para olan 1548 dolar ile USDT’deydim. XRP almak için hesabıma girdim fakat hesap bakiyemin 1548 dolar değil 200 dolar olduğunu gördüm. Görünüşe göre 5 VIA tokeni benden habersiz alınmış.”

Reddit’teki birçok kullanıcının ortak görüşüne göre, Bitcoin’leri VIA token’e dönüştürüldü. Saldırganlar dikkat çekmemek içinde hesaptan küçük miktarda para çekimi yaptılar. İlk şikayet yapıldıktan 1 saat sonra Binance para çekim işlemlerinin durdulduğunu açıkladı.

Bazı yatırımcılar saldırıların nedeninin, kullanıcıların ticaret botları ve grafik izleme hizmetleri gibi uygulamalarda kullanmak üzere Binance’den talep ettiği tehlikeli API anahtarları sebebiyle olduğunu düşündüğünü yazdılar.

Binance CEO’su açıklama yaptı

Kullanıcıların nerdeyse hepsinin API anahtarlarını herhangi bir üçüncü parti yazılımında kullandığının ortaya çıkması ile olay netleşmeye başladı. Bu sayede saldırganların, kullanıcılar tarafından uygulanan iki faktörlü kimlik doğrulamayı nasıl kaldırdığı da anlaşılmış oldu.

Bununla birlikte, API anahtarını hiç kullanmayan kullanıcıların neden saldırıdan etkilendiği ise hala açıklığa kavuşmuş değil.

Platformun daha sonra, yapılan tüm işlemlerin geri alındığını ve ticaret ve para çekim işlemlerinin tekrar normal döndüğünü açıkladığı bir tweet atmasıyla kullanıcılar bir nebze rahat nefes aldı. Fakat söylentilerin yayılması ile beraber Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere tüm kripto para birimleri büyük düşüş yaşadı.

Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao’ya göre, bilgisayar korsanları giriş verileri elde etmek ve kullanıcıları orijinal Binance web sitesine yönlendirmek için sahte bir web sitesi kullandı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin