Avrupa Merkez Bankası

Avrupa Merkez Bankası Bitcoin hakkında merak edilenleri cevaplayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası, “Gençlerle Diyaloglar” adı altında hazırladıkları seminerlerin üçüncüsünde kripto para piyasası ve Blockchain ile alakalı soruları yanıtlayacak. Gelecekte karşılaşacağımız teknolojilerin yanı sıra Bitcoin gibi kripto paralarla alakalı soruların da cevaplanacağı seminerin duyurusu Avrupa Merkez Bankası’nın web sitesinde geçtiğimiz Perşembe günü yayınlandı.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

Üçüncü Gençlik Diyaloğumuzu Başkan Mario Draghi ile sürdürüyoruz. Bu sefer Avrupa’daki liderlerle güncel konuları tartışabileceğiniz çevrimiçi bir platform olan Debating Europe ile ortaklık kuruyoruz. Bu Gençlik Diyalogunun konuları şu şekilde olacak: Yeni bir küresel ekonomik kriz olasılığı, kripto para birimleri ve Blockchain. Avrupa’nın ekonomik iyileşmesi ve gençlerin işsizliği.

Merkez Bankası aynı zamanda Twitter üzerinden attıkları bir mesajda, Bitcoin’in devletler tarafından yönetilen para birimlerinin yerine geçip geçemeyeceğini de bir tartışma konusu olarak belirledi. Başkan Mario Draghi daha önce başka platformlarda bu konuyla alakalı açıklamalarda bulunmuştu.

Avrupa Merkez Bankası sorularınızı bekliyor

16 ila 35 yaşları arasındaysanız Avrupa Merkez Bankası bahsi geçen konular hakkındaki sorularınızı bekliyor. Başkan Mario Draghi’ye sormak istediğiniz soruları Twitter ve Facebook sayfaları üzerinden 23 Ocak 2018 Salı günü öğleden sonraya kadar iletebilirsiniz. Bunun için ya Merkez Bankası’nın resmi Twitter hesabından yayınlanan iletilere yanıt verin ya da #AskDraghi ve / veya #ECBYouthDialogue taglerini kullanın. Facebook’ta ise sorularınızı ilgili gönderiye yorum yaparak iletebilirsiniz.

Sorular nasıl cevaplanacak

Merkez Bankası iletilen sorular arasından birkaç adet soruyu seçecek. Daha sonra ise 12 Şubat 2018’de yayınlanacak videolar aracılığı ile soruların cevaplarını kamuoyu ile paylaşacak.

Avrupa Merkez Bankası örnek olacak soruları ise şu şekilde listeledi:

  • Küresel ekonomideki bazı riskler ve fırsatlar nelerdir?
  • Avrupa’nın finans sektörü kriz döneminden daha istikrarlı ve güvenli mi?
  • Bitcoin geleneksel para birimlerine uygun bir alternatif sunacak mı?
  • Bitcoin ve benzeri diğer teknolojiler üzerine ECB’nin görüşü nedir?
  • Ekonomik koşulları iyileştirmek ve işsizliğin halledilmesine yardımcı olmak için ECB ne yapabilir?
  • Gençler, Avrupa’daki mevcut ekonomik toparlanmanın faydalarını da hissedebilecek mi?

Eğer sizler de Blockchain ve kripto para piyasası hakkında aklınıza takılan soruları sormak istiyorsanız 23 Ocak’a kadar vaktiniz var.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin