bali adası

Endonezya, Bali Adası üzerindeki Bitcoin faaliyetlerini inceleme altına aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bali Adası, Bitcoin konusunda inceleme altına alındı. Bir yetkili, Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisi olan sanal para birimlerinin getirdiği riskler yüzünden merkez bankası tarafından uyarılar yapılan Bali Adası’nda inceleme yapıldığını söyledi. Bu incelemeler Bitcoin hakkında.

Endonezya Bankası’nın Bali’deki temsilcilik ofisinin başkanı Caucas Iman Karana, 7 Aralık 2017’de merkez bankasının ödeme sistemlerinde kripto para kullanılmasını yasaklayan bir bildirge yayınlamasından sonra incelemelerin başladığın açıkladı. Başkana göre, Bali’de Bitcoin ödeme hizmetleri sunan ve bu hizmetleri internet üzerinden yapılan reklamlar aracılığı ile duyuran şirketleri incelemek için gizli bir görev başlatıldı.

Karana konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medyada Bali’nin Bitcoin işlemleri için bir cennete dönüştüğünü görmeye başladık.

Karana çıkılan bu gizli görev sonucunda aralarında kuyumcu, araç kiralama, otel, tur şirketleri gibi dükkanların da bulunduğu 44 kadar iş yerinin kapatıldığını ifade etti. Öte yandan hala hali hazırda bu hizmeti sunan 2 kafenin de ortaya çıkarıldığını anlattı.

Bali Adası Bitcoin cenneti haline geldi

Karana, Bali Adası’nın Bitcoin cenneti haline geldiğini söyleyerek ortaya çıkarılan kafelerden bir tanesinin sadece 0,001 Bitcoin üzerindeki işlemleri yaptığını belirtti. Kafenin bunun karşılığında 0,0005 Bitcoin işlem bedeli aldığını anlattı. Başkan Karana, bu tip şirketlerin faaliyetlerinin durdurulacağını kafelerin ise kapatılacağını belirtti.

Karana şunları söyledi:

Bir sonraki adım onları yasayla öngörülmüş olarak yasaklamamız. Onlardan artık bu işlemleri kullanmamalarını rica ediyoruz. Özel Suç Araştırma Müdürlüğü Müdürlüğü ile birlikte Endonezya’daki tüm işlemlerin Rupiah üzerinden olması gerektiği kuralını yürürlüğe koyacağız

Bali’deki bazı yerliler, Bitcoin’in çoğunlukla yabancılar tarafından Endonezya’nın turizm merkezi olan ve gurbetçi bir topluluğa sahip olan adada kullanıldığını söyledi. Sanal para birimlerinin kara para aklama ve terörizm finansmanında kullanılabilmesi riski yüzünden bu tip yasaklamalar hız kazanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki yasa düzenleyicileri, dünyanın en popüler sanal para birimi olan Bitcoin’in ortaya çıkardığı risklerin nasıl ortadan kaldırılacağı ile ilgileniyor.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin