5AMLD: Avrupa’ya kripto para düzenlemesi geliyor: Borsalar yeni kurallara hazır mı?
5AMLD: Avrupa’ya kripto para düzenlemesi geliyor: Borsalar yeni kurallara hazır mı?

Avrupa kripto paraları düzenlemek konusunda aceleci davranmayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para tutkunları kayıplarla dolu bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Birliği önemli bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Avrupa kripto paraları düzenleme konusunda acele etmeyecek.

Avrupa kripto paraları hemen düzenlemeyi düşünmüyor

Viyana’da toplanan maliye bakanları, piyasanın daha fazla düzenlenmesi için adım atmaya kalkışmadıklarını ve herhangi bir adım atmadan önce Avrupalı yetkililer tarafından kapsamlı bir analizin sonucunu bekleyeceklerini açıkladılar.

İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, Avusturya’nın başkentinde gazetecilere verdiği demeçte, “AB bu alanda dikkatli davranacak.” dedi. Yetkililer ayrıca, bu yılın başlarında kripto varlıklarının şu anda finansal sistemi tehdit etmediğini belirten Finansal İstikrar Kurulu’nun görüşüne de destek verdi.

AB politika yapıcıları piyasadaki saydamlığı artırmak için harekete geçtiler, ancak yatırımcıları korumak veya geleneksel finansal firmaları kripto pazarının yarattığı risklerden korumak için kurallar getirmekten vazgeçtiler.

“Herkesin konuyu anladığından emin olmak istedik.”

Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Viyana’daki tartışmanın amacı, herkesin bu sorunu anladığından ve politika yapıcıların hareket edebilecekleri bir konumda bulunmalarını sağladığından emin olmaktı. Bu konuda çok fazla beklememiz gerekmediği ortada.

Dijital varlıkların daha geniş bir şekilde benimsenmesinin beklenenden daha uzun süreceği endişesiyle, bu hafta en büyük kripto paraların Bloomberg göstergesi yaklaşık yüzde 15 oranında düştü. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2017 sonlarındaki zirvesinden %65 geriledi.

fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


bonus veren bahis siteleri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin