Dijital para birimleri negatif faiz oranlarını tarihe karıştırabilir! Peki nasıl?
Dijital para birimleri negatif faiz oranlarını tarihe karıştırabilir! Peki nasıl?

İngiltere: “Kripto paralar, küresel olarak artan bir ilgi alanı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere: “Kripto paralar, küresel olarak artan bir ilgi alanı.” İngiltere’nin finans düzenleyicisi, bu yıl yayınlanacak bir gözden geçirme raporu ile kripto para birimleri üzerindeki politika düşüncesini açıklayacak.

İngiltere bu yıl kripto paralara yönelik politikalarını açıklayacak

Finansal İdare Kurumu (FCA), önümüzdeki mali yıla ilişkin iş planını açıklarken, kripto paranın “küresel olarak piyasalar ve düzenleyiciler için artan bir ilgi alanı” olduğunu vurguladı. FCA, kripto para birimlerinin doğrudan kendi yasal düzenleme kapsamına girmediğini kabul ederken, bazı kripto para enstrümanlarının ise “karmaşık” yapısı gereği kendi düzenleme alanına dahil olduğunu belirtiyor. FCA, bu yılın ilerleyen dönemlerinde kripto para politikalarını kendi kendine açıklayacağını doğruladı.

İngiltere: “Kripto paralara yönelik politikamızı belirleyen, bir rapor yayınlayacağız.”

Regülatör konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

İngiltere Merkez Bankası (BOE)’nın ve Hazine’nin birlikte çalışarak, bu yıldan sonra kripto para politikası ile ilgili politik düşüncemizi belirleyen bir rapor geliştirmek ve yayınlamak için bir görev gücünün parçası olarak çalışacağız.

İngiltere kripto teknolojilerini düzenleyecek özel görev grubu oluşturdu

FCA özellikle Mart 2018’de İngiltere’de,  kripto teknolojilerini düzenleyecek ve destekleyecek olan İngiltere Merkez Bankası’nın da dahil olduğu bir kripto para birimi özel görev grubunun üyesidir. İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond yaptığı açıklamada, yeni kripto görev grubunun fintech endüstrisinde yenilikçiliğin yanı sıra fintech ve banka işbirliklerini kolaylaştırmak için endüstri standartları oluşturmaya çalışacağını belirtti.

Özel görev grubu, Blockchain teknolojisi ve kripto paraları araştıracak

Philip Hammond ayrıca, çalışma grubunun kripto paranın faydalarını ve risklerini araştıracağını, İngiltere’nin fintech sektörünün Blockchain teknolojisi ve kripto paranın desteklediği düzenleyici bir iklimde büyümesi ve gelişmesine yardımcı olacağını söyledi.

İngiltere, kripto para türevlerine yönelik düzenleme yapıyor

İngiltere’nin Finansal İdare Kurumu, 6 Nisan Cuma günü web sitesinde yayınladığı bildiriye göre, işletmelerin artık kripto para birimi türevleri ile ilgili olarak yetkilendirme talebinde bulunmalarını gerekiyor. Şubat ayının başlarında, parlamentonun (milletvekilleri) nüfuzlu bir üyesi olan İngiltere Hazine Seçim Komitesi, kripto paraları daha iyi anlamak için bir çalışma grubu oluşturdu.

İngiltere: “Kripto paralar ve Blockchain teknolojisi, yenilikçi fırsatlar yaratabilir.”

Hazine Komitesi, kripto paraların tüketicilere, işletmelere ve hükumetlere yönelik risk ve tehditlerinin ele alacağını doğrularken, komite başkanı Nicky Morgan’da grubun kripto paranın potansiyel faydalarını ve bunları destekleyen teknolojiden nasıl potansiyel olarak faydalanabileceklerini araştıracaklarını vurguladı. Nicky Morgan konuya yönelik görüşlerine şunları ekledi:

Kripto paralar ve Blockchain teknolojisi, yenilikçi fırsatlar yaratabilir. Bu sektör, ekonomiye ne ölçüde zarar verebilir ki? Kripto paralar sadece geleneksel ödeme araçlarının yerini alabilir.

İngiltere, kripto para ve Blockchain teknolojisini anlamaya çalışıyor

Komite üyesi Alison McGovern, bu araştırmaların İngiltere yasa koyucularının ve politikacılarının politikaları uygulamadan önce kripto paralar konusunda daha iyi eğitim almasına yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca kripto para birimlerini ve  Blockchain teknolojisi daha iyi anladıklarında politika oluştururken daha net kurallar koyabileceklerinin de altını çizdi.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin