Arizona eyaleti Blockchain teknolojisini düzenleyen yasayı kabul etti
Arizona eyaleti Blockchain teknolojisini düzenleyen yasayı kabul etti

Arizona eyaleti Blockchain teknolojisini düzenleyen yasayı kabul etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arizona eyaleti Blockchain teknolojisini düzenleyen yasayı kabul etti. 3 Nisan tarihi itibarıyla Arizona eyaletinde, şirketlerin Blockchain teknolojisi ile verileri tutmalarına ve paylaşmalarına izin veren bir yasa, eyalet yöneticisi Doug Ducey tarafından resmen imzalandı.

Arizona, ABD’nin en büyük 6. eyaleti

Arizona, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin güneybatısında kalan bir eyalettir. Arizona ayrıca, Batı Birleşik Devletler’in önemli bir parçasıdır. ABD’nin en büyük 6. eyaleti olan Arizona, en popüler 15 eyalet arasında yer almakta.

Arizona Senatosu tasarıyı oy birliğiyle kabul etti

Arizona Temsilciler Meclisi, HB 2603 sayısı yasa tasarısını 56 kabul, 3 red oyuyla kabul etti. Arizona Senatosu tasarıyı oy birliğiyle kabul etti. Tasarı ilk olarak Şubat ayında Arizona’da gelişmekte olan teknolojilerin kullanılmasına izin vermek amaçlı üç yasa tasarısından biriydi. Yasa tasarısı ilk olarak Rep. Jeff Weninger tarafından yapılan Arizona Tüzüğü’nde bir değişiklik olarak tanıtıldı.

Yeni yasa tasarısı ile kripto para madenciliği de serbest olacak

HB 2602 ve HB 2601 sayısı yasa tasarılarının her ikisi de Arizona Senatosu’nda üçüncü bir onayı bekliyor. Birinci yasa tasarısı, şehirdeki konutlarda kripto para birimi madenciliğini yapılmasına izin verirken, ikincisi menkul kıymetleri ve kitle fonlamasını ele alarak kripto paranın “değerin dijital temsili” olduğunu kabul etmeyi ve dijital ticarette bir değişim aracı olarak işlevini kabul etmeyi amaçlıyor.

Arizona eyaleti sakinlerinin Bitcoin için vergi ödemelerini sağlayacak yasa tasarısı da kabul edildi

Rep. Jeff Weninger’in tasarı teklifi, devlet tarafından Blockchain teknolojisinin uygulamalarını tanıması ve sınırlandırması için sağlam bir düzenleyici yasa ortaya koyuyor. Ayrıca Arizona Senatosu, eyalet sakinlerinin Bitcoin için vergi ödemelerini de sağlayacak SB 1091 sayılı yasa tasarısını da kabul etti.

Arizona Senatosu, Blockchain ve akıllı sözleşmelerin uygulanabilirliğini kabul etti

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Senato, HB 2417 sayısı yasa tasarısı kabul ederek, Blockchain ve akıllı sözleşmelerin uygulanabilirliğini kabul etti. Arizona’nın gözden geçirilmiş tüzükleri artık yazılı ve Blockchain teknolojisinde saklanan verilerin değişmez ve denetlenebilir ve sansürsüz bir gerçek olduğunu gösteriyor.

Eyaletler, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi konusunda liberal yasayı geçiriyor

ABD genelinde, eyaletler kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi konusunda liberal yasayı geçiriyor. New Hampshire eyaleti, Mart 2017’de kripto tüccarlarını para transferi düzenlemelerinden muaf tuttu. Bu yıl Wyoming eyaleti, mülk vergisinden kripto paraları muaf tuttu ve menkul kıymetler düzenlemeleri kapsamında belirli Blockchain tokenlerini kullanımını serbest bıraktı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin