Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri gözaltına alındı
Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri gözaltına alındı

Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri gözaltına alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri gözaltına alındı. Yerel haber kaynağı Naver’in haberine göre, Güney Kore merkezli CoinNest borsası kurucu ortağı ve CEO’su Kim Ikh-wan ve bazı üst düzey yöneticiler zimmetine para geçirme ve dolandırıcılık suçlarından 5 Nisan’da Seul’de gözaltına alındı.

Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri, zimmetine para geçirmekle suçlanıyor

Güvenlik güçleri şüphelilerin, milyarlarca won değerindeki kripto para birimlerini kişisel hesaplarına aktardıklarını iddia ediyor. Yetkililer gözaltında bulunan şahıslar için şimdi tutuklama emri çıkarmak istiyor.

CoinNest, Güney Kore’nin en büyük altıncı kripto para borsası

CoinNest 500.000 kayıtlı kullanıcısıyla Güney Kore’nin en büyük altıncı kripto para borsası. 33 yerel kripto borsasını düzenleyen bir kurum olan Kore Blockchain Topluluğu ise CoinNest’in üyelikten çıkartılıp çıkartılmamasını netleştirmek için soruşturmayı takip ediyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında açılan borsa, Bitmain gibi büyük Çinli yatırımcılar tarafından da destekleniyor.

CoinNest’in piyasa değeri 100 milyar wonun üzerinde

CoinNest’in piyasa değerinin 100 milyar wonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Perşembe günü CoinNest tarafından yapılan bir duyuruda, müşteri varlıklarını korumak ve sağlıklı bir ticaret ortamı yaratmak için profesyonel bir yönetim sistemi kurulduğu belirtildi.

Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri gözaltına alındı
Güney Kore’nin altıncı büyük borsasının yöneticileri gözaltına alındı

CoinNest’in denetimi sırasında şüpheli para transferleri tespit edildi

Mart ayında yerel mali düzenleyiciler ve istihbarat servisleri tarafından operasyon gerçekleştirilen 3borsadan biri olan CoinNest’in denetimi sırasında şüpheli para transferleri tespit edildi. Yöneticilerin tutuklanıp tutuklanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Bu haftaki tutuklamalar, Güney Kore’de sıkı bir düzenlemeyi beraberinde getirebilir

Bu haftaki tutuklamalar, kripto para piyasasında  dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olan Güney Kore’de sıkı bir düzenlemeyi beraberinde getirebilir. Ayrıca Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (FTC), 12 adet kripto para birimi borsasını, adezyon–bağlılık sözleşmelerini (şartların tüketicinin yorumuna kapalı bir şekilde belirlendiği kontratlar), kullanıcı haklarını korumada yetersiz kalması sebebiyle, değiştirmeleri gerektiği konusunda da uyardı.

Güney Kore hükumeti anonim kripto para ticaretini yasakladı

2017 yılı Aralık ayında Güney Kore hükumeti anonim kripto para ticaretini yasakladı. Japonya’da yerel düzenleyiciler ise ülkenin kripto para borsaları üzerinde sıkı denetimler yapmaya devam ediyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin