devlet bilgilerini kripto para
devlet bilgilerini kripto para ile satarken yakalandı!

Kaspersky Lab: “Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’da kripto madencilik saldırıları 4 kat arttı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaspersky Lab’ın14 Aralık’ta yaptığı açıklamaya göre, 2018 yılında, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde 2017’de 3,5 milyon olan kripto madencilik saldırıları bir sene içerisinde 13 milyona çıkarak 4 kat artış kaydetti.

Ortadoğu, Türkiye ve Afrika  (META) bölgesinde kripto madencilik saldırıları artışı, bölgedeki dijital tehditlerin ve siber suç faaliyetlerin arttığı bir zamanda ortaya çıkıyor. Kaspersky Lab’ın KSN istatistiklerine göre, bankacılık ile ilgili kötü amaçlı yazılım saldırıları 2018’de neredeyse yarım milyona çıkarak yüzde 17’lik bir artış gösterdi.

Kaspersky Lab’deki üst düzey güvenlik araştırmacısı Fabio Assolini yaptığı açıklama şu şekilde:

META bölgesi, siber suçlulara daha cazip geliyor. Saldırıların merkezinde ise finansal ve kötü niyetli kripto mining saldırıları bulunuyor. 2018’de altı yeni ATM kötü amaçlı yazılım grubu keşfettik. Diğer yandan, yasadışı yapılan kripto para madencilik faaliyetleri son birkaç yılda dramatik bir şekilde artış gösteriyor. Öyle ana tehdit unsur fidye yazılımlarını dahi geçti. Bunun nedeni olarak ise kaçak yapılan madenciliğin sessiz çalışma prensibinin fidye yazılımda daha az dikkat çekici olduğunu düşünüyoruz.

kripto madencilik saldırıları 2018 3. çeyrekte 5 milyona yükseldi

Kaspersky Lab’a göre, 2018 3. Çeyreğinde kötü niyetli kripto madencilik faaliyetlerinde küresel bir salgın görüldü. 3. Çeyreğe kadar saldırı sayıları 5 milyon gibi bir rakama ulaşırken bu 2017 yılındaki aynı dönemde gerçekleşen 2,7 milyon saldırının yüzde 83 oranında arttığını gösteriyor.

Geçtiğimiz ay yayınlanan bir raporda, Kaspersky Lab araştırmacıları, kötü niyetli kripto madencilerinin Mart ayında 1.169.000’den fazla saldırıyla zirveye ulaştığını ve bu dönemin kripto paralar olan genel ilginin azaldığı ve fiyatların düştüğünü döneme denk geldiği vurguluyorlar.

Cryptomining attacks 2018, November 2018, Kaspersky Lab

Araştırma bulguları, gizli madencilik yazılımının botnet sahipleri arasında çok popüler olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, madencilerin özellikle kullanıcıları korsan yazılım ve lisanssız içerik yüklemelerine yönlendirerek cihazları ele geçirdiğine dikkat çekiliyor.

Kaspersky Lab’deki güvenlik uzmanı Evgeny Lopatin, “Kötü niyetli kripto mining ekonomik altyapısını ve belirli bölgelerdeki yaygın varlığının nedenlerini incelediğimizde açık bir korelâsyon ortaya çıktığını dile getiriyor:

Lisanssız yazılımları dağıtmak kolaylaştıkça daha kötü niyetli kripto madencilik aktiviteleri de tespit edildi. Kısacası, genellikle tehlikeli olarak algılanmayan bir etkinlik, şüpheli yazılımın indirilmesi ve yüklenmesi, yılın tartışmasız en büyük siber tehdit hikâyesi olan korsan kripto madenciliğini artırıyor.

Kötü amaçlı madencilik yazılımları korsan içerikler ile cihazlara bulaşıyor

Bir kripto para kötü amaçlı yazılımı, bir bilgisayarın kaynaklarını ele geçirir ve kullanıcının açık izni olmadan kripto para madenciliği için kullanır. Korsan kripto madencileri genellikle adware (reklam destekli bilgisayar yazılımı), hacklenmiş oyunlar ve diğer korsan içerikler ile birlikte kullanıcı bilgisayarlarına ve kurumsal makineleri ele geçiriyorlar.

Korsan madencilikte en çok çıkarılan kripto para Monero (XMR)

Hemen fark edilen fidye yazılım programlarından farklı olarak, bir kripto madencilik kurbanının CPU’larının yüzde 70-80’inin veya grafik kartı gücünün kripto para üretmek için kullanılır.

Farklı bir Kaspersky Lab raporuna göre, tek bir kripto para madenciliği botnet siber suçlularının ayda 30.000 dolara kadar gelir elde edebildiğini ortaya koyuyor.

Tüm yasadışı olarak çıkarılmış kripto paralar arasındaki en yaygın kripto para, esas olarak anonim algoritması, nispeten yüksek piyasa değeri ve satış kolaylığı nedeniyle Monero (XMR) olarak görülüyor. Palo Alto Networks, toplam 90 milyon ABD doları değerindeki Monero’nun yasadışı olarak çıkarıldığını tahmin ediyor. Bu, şu anda tüm dolaşımda olan Monero’nun yaklaşık yüzde 5’ini temsil ediyor.

coinjournal

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin