Avustralya: “Kripto para borsası lisansı güveni arttırıyor.”
Avustralya: “Kripto para borsası lisansı güveni arttırıyor.”

Avustralya: “Kripto para borsası lisansı güveni arttırıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya: “Kripto para borsası lisansı güveni arttırıyor.” Avustralya yeni düzenlemelerin 3 Nisan’da yürürlüğe girmesinden bu yana üç kripto para borsasına lisans verdi ancak diğer borsalar 14 Mayıs’a kadar uyum sağlamaya başlamalı.

Kripto para borsalarının onaylı kayıt sürecine başlaması için geçiş dönemi olacak

11 Nisan tarihli bir basın açıklamasında Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC), dijital (kripto) para birimi borsaları (DCEs) olarak adlandırdığı borsaların, yeni onaylı kayıt sürecine başlamak için gelecek aya kadar olan geçiş dönemine sahip olduklarını söyledi.

Avustralya: “Düzenleme, sektördeki kamu ve tüketici güvenini güçlendirmeye yardımcı olacak.”

AUSTRAC CEO’su Nicole Rose, bu reformun iş faaliyetlerini kara para aklama ve terörizmin finanse edilmesi konularında korumaya yardımcı olacağını kabul ederken, düzenlemenin aynı zamanda sektördeki kamu ve tüketici güvenini güçlendirmeye yardımcı olacağını da vurguladı.

Avustralya’da iş yapmak isteyen borsalar artık Japonya ve Güney Kore’nin kabul ettiği resmi programlardan yararlanabilir

Birkaç yıl boyunca kafa karıştırıcı ve zaman zaman bağdaşmayan düzenleyici manzaralarla mücadele ettikten sonra, Avustralya’da iş yapmak isteyen borsalar artık Japonya ve Güney Kore’nin kabul ettiği resmi programlardan yararlanabilir. Kripto para birimi endüstrisi geleneksel olarak bu tür hamleleri memnuniyetle karşıladı. Analistler, işletmelerin daha iyi bir izlenim yarattığını ve kripto varlıklarının güvenini ve benimsenmesini kolaylaştıracağını söylediler.

AUSTRAC için düzenleme aynı zamanda artan veri paylaşımı fırsatları anlamına geliyor

Nisan 2017’den bu yana bir lisans programının faaliyet geçtiği Japonya’da Ocak ayında Coincheck‘in uğradığı 530 milyon dolarlık saldırının önemli bir engeli olsa bile, online aracı Monex Group geçen hafta 33,5 milyon dolarlık bir satın alma işlemini onayladı. Nicole Rose, AUSTRAC için düzenlemenin aynı zamanda artan veri paylaşımı fırsatları anlamına geldiğini belirterek sözlerine şunları ekliyor:

AUSTRAC, endüstri ve devlet ortaklarıyla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi dijital para birimlerinin kullanımıyla ilgili finansal istihbarat ve bilginin paylaşılmasını kolaylaştırma fırsatlarını artırıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin