American Express Blockchain
American Express Blockchain teknolojisinden faydalanacak

American Express Blockchain teknolojisinden faydalanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

American Express Blockchain teknolojisinden faydalanacak. Global ödeme devi, Blockchain teknolojisini kullanmanın, işlemlerin hızını ve müşterilerine sundukları hizmetlerin kalitesini artıracağını söyledi.

ABD Patent ve Ticari Markalar Ofisine (U.S. Patent and Trademark Office) yapılan patent başvurusu ile gündeme gelen American Express’in, seyahat kolu olan American Express Travel şirketi işlem taleplerini kullanarak iki taraf arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak için Blockchain teknolojisini kullanacağını belirtti.

American Express Blockchain teknolojisini nasıl kullanacak?

Sistem üzerinden alınan bir ödeme talebi, risk analizi de dâhil olmak üzere çeşitli faktörlere dayalı olarak onaylanacak veya reddedilecek olan Blockchain tabanlı sisteme gönderilecektir. Ödeme talebi onaylanırsa, ödeme işlemi otomatik olarak gerçekleşecek ve hem ödeyen hem de alıcı tarafından tutulan hesaplara ilişkin bilgiler düzenlenecek.

Sisteme erişmek için, işlemi yapan tarafların blok zinciri üzerinde dijital cüzdanlar oluşturması gerekir. Sonuç olarak, ödemeler üçüncü taraf bir bankacılık kurumu aracılığıyla değil, doğrudan Blockchain aracılığıyla gerçekleştirilir.

Blockchain teknolojisi kart ödeme ağlarının işlevlerini kolaylaştıracak

Patent başvurusu, bir Blockchain kullanarak eşler arası ödemelere referans verir. Aynı zamanda Bitcoin‘in fiyat volatilitesi ve bu ağın American Express gereksinimlerine uygun olup olmadığı ayrı bir tartışma konusudur. Özellikle şirket, bir Blockchain sisteminin şu anki kart ödeme ağları üzerinde geliştirebileceğini ileri sürüyor:

Eşler arası ödemelere dayalı bir sistem, geleneksel kart ödeme ağlarının işlevlerini kolaylaştıracaktır. Ayrıca ek hizmetler ve işlevler sağlamak için de kullanılabilir.

Bu, American Express’in seyahat ve ticaret biriminin ilk kez Blockchain uygulamalarına ilgi gösterdiği anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz Nisan ayında açılan bir patent başvurusu, bir müşteri ödülleri programının parçası olarak Blockchain kullanılarak tartışıldı. Müşteri ödül sistemleri içine Blockchain çözümleri ekleyerek, kullanıcılar için kişiselleştirilmiş yenilikler sunulmaya çalışıldı.

 Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin