İngiltere kripto para borsası
İngiltere kripto para borsası Bitcoin vadeli işlemleri sunmaya başladı

İngiltere kripto para borsası Bitcoin vadeli işlemleri sunmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere kripto para borsası yöneticileri  14 Mart’ta yaptığı açıklamada, Coinfloor’un Nisan 2018’de dünyanın ilk “fiziksel olarak teslim edilen” Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatacaklarını söyledi. Ayrıca 2013 yılında kurulmuş olan Londra merkezli kripto para birimi piyasası olan CoinfloorEX’de Çarşamba günü yapmış olduğu açıklamada, gelecek aydan itibaren müşterilerine Bitcoin vadeli işlemleri sunan birçok şirket gibi kendilerinin de bu alanda faaliyete başlayacağını duyurdu.

Türev endüstrisini temsil eden bir ticaret kuruluşu olan Futures Industry Association (FIA)’ın Florida’daki yıllık konferansında konuşan Coinfloor’un kurucu ortağı Mark Lamb, değişiminden kısa bir süre önce, CoinfloorEX adlı özel bir vadeli döviz alımını açıklayacağını duyurdu.

Coinfloor, değişim haberlerini 15 Mart Perşembe günü Twitter hesabından da doğruladı.

İngiltere kripto para borsası “fiziksel olarak teslim edilen” vadeli işlemler senedi sunacak

Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri, ABD vadeli işlem platformu CBOE ve CME tarafından sunulan vadeli işlemler senetlerinden farklı olacak. Çünkü Coinfloor bazı rakiplerinin aksine vadeli işlemler senedini maddi olarak müşterilerine sunacak. Bu durumda senet sona erdiği zaman işlem görmüş olan gerçek varlık (Bitcoin) sahibine teslim edilmiş olacak. CME ve CBOE tarafından sunulan vadeli işlemler senetleri nakit bazlı olduğundan senet sahibine Bitcoin verilmemekte.

Mark Lamb, fiyat manipülasyonuna tabi olabilecek bu sözleşmelerin güvenlik endişelerini ortadan kaldırdığını söylüyor. Ayrıca bu ürünün borsadaki bazı müşterilerin taleplerinden ötürü ortaya çıktığını belirterek sözlerine şunları ekledi:

Likidite sağlayıcıları ile konuştuğunuz zaman hepsinin isteği borsalar arasındaki risklerini kontrol altına alabilmek için maddi bir vadeli işlem senedine sahip olmaktır.

Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine talep yüksek

Bazı yorumculardan bugüne kadar vadeli işlem sözleşmelerinden büyük dönüşler olduğunu belirtmesine rağmen CBOE ürün geliştirme müdürü Dennis O’Callahan, şirketin günde yaklaşık 7.000 vadeli işlem sözleşmesi sattığını söyledi. Dennis O’Callahan konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bazı perakende firmaları tarafından, özellikle bu ürünün menfaatleri ile uyumlu olması nedeniyle çok fazla ilgi gördük. Piyasaya sürdüğümüz yeni vadeli işlem sözleşmelerinin kaydettiği ilerlemeden memnunuz.

Genel olarak baktığımızda Coinfloor, Bitcoin vadeli işlemleri sunan dünyada 5’incişirket konumundadır. Bunun dışında, Bitmex, CryptoFacilities, CME Group ve CBOE’de Bitcoin vadeli işlemlerini yapmaktadır.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin