Alman araştırma enstitüsü Blockchain teknolojisi ile gelişecek
Alman araştırma enstitüsü Blockchain teknolojisi ile gelişecek

Alman araştırma enstitüsü RFID sensörleri için Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman araştırma enstitüsü Fraunhofer Institute for Photonic Microsystems (IPMS), kablosuz radyo frekans tanımlama (RFID) algılayıcı sistemlerinin geliştirilmesi için Blockchain kavramlarını lojistik sektöründe kullanmayı planlıyor.

RFID sensörleri tarafından üretilen verilerin depolanması için Blockchain çözümlerinin kullanılması, her bir müşteriye özgü yaklaşımlarla mümkün hale getirilebilir.

Alman araştırma enstitüsü müşterilerine çeşitli çözümler sunuyor

Fraunhofer IPMS, müşterileri için bireysel donanım ve yazılım çözümleri geliştiriyor ve simülasyonlarını kullanarak kendi ihtiyaçlarını analiz ediyor.

Fraunhofer IPMS henüz Blockchain entegrasyonu ile bitmiş bir ürün sunmuyor. Ancak bir fuarda, Blockchain teknolojisi ile genişletilebilen kablosuz RFID sensör sistemleri için yazılım çözümlerini sunacaklar.

13-15 Mart 2018 tarihleri ​​arasında Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleşecek olan bu etkinlik, lojistik sektörü için düzenlenen en büyük fuar olacak.

Blockchain teknolojisi ile birlikte maliyetler azalabilir

Enstitünün basın bültenine göre, Fraunhofer IPMS, otomasyon ve lojistik süreçlerindeki tedarik zincirlerinin veri yönetimi için Blockchain teknolojisini kullanmada büyük bir potansiyel gördü ve “dolandırıcılık ve hataları önleyerek maliyetleri azaltabileceğini” belirtti.

Fraunhofer IPMS’in ekip lideri Dr. Andreas Weder, RFID algılayıcıları tarafından üretilen verilerin bir Blockchain’e depolanmasının onları tedarik zincirindeki tüm katılımcılar için güvenilir şekilde izlenebilir hale getirdiğini söyledi:

Pasif RFID sensörlerimiz nem, titreşim veya sıcaklık gibi fiziksel parametreleri ölçer. Onları enerji sağlayan bir okuyucuya kablosuz olarak gönderir.

Alman lobi grubu Blockchain Bundesverband, bu ayın başlarında Alman hükümetinin “Blockchain sanayiini memnuniyetle karşılamak” üzere ülkeye getirmesi için Blockchain teknolojilerini düzenleyen yasal bir çerçeve oluşturacağını söylemişti.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin