Alibaba kuruluşu Lynx Blockchain'de başarıya ulaşıyor
Alibaba kuruluşu Lynx Blockchain'de başarıya ulaşıyor

Alibaba kuruluşu Lynx, lojistik için Blockchain’in başarısını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alibaba kuruluşu Lynx International, son zamanlarda Blockchain teknolojisini şirketin lojistik alanına başarıyla entegre ettiğini açıkladı.

Alibaba kuruluşu Lynx ürünlerin her saniyesini kaydediyor

Şirkete göre, Blockchain tabanlı sistem, üretim, nakliye yöntemi, gümrük, muayene ve üçüncü parti doğrulama ile ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere, ithal edilen bir sevkiyatla ilgili tüm bilgileri takip ediyor.

Şirketin teknik lideri Tang Ren, Çin’in bir haber merkezine verdiği demeçte şöyle konuştu:

Blockchain kavramı henüz yeni ortaya çıkmaya başlamış olsa da çok geniş bir uygulama yelpazesine sahip. Bunun internet tabanlı bir teknoloji olduğunu ve para birimleri üzerinde spekülasyon yapmak için kullanılabilecek bir araç olmadığını düşünüyoruz.

Herhangi bir Blockchain tabanlı sistem için olduğu gibi, veriler kaydedildikten sonra alınabilir ve incelenebilir, ancak herhangi bir koşulda değiştirilemez.

Blockchain’in değiştirilemezliği, kripto para birimlerinde başlıca özelliklerden biridir.

Alibaba’nın Blockchain teknolojisine girmesi, şirketin kripto para birimleri için yumuşak bir düşüncesinin olduğunu da göstermiyor.

Jack Ma, Blockchain’i benimsemiş durumda

Aralık 2017’de şirketin kurucusu Jack Ma, kripto paralara ilgi duymuyor olmasına rağmen şirketinin Blockchain teknolojisinde önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Lynx’in duyurusu, muhtemelen Alibaba’nın sahaya girmesinin az sayıdaki erken sonuçlarından biri.

Alibaba’nın Taobao ve AliExpress’e sahip olduğu göz önüne alındığında, Çin’e ve dünyanın geri kalanına hizmet eden iki büyük online alışveriş sitesi, ana şirketin lojistik sürecini hızlandırmaya çalıştığı anlamına geliyor.

Alibaba, sağlık ve gıda kalite kontrol endüstrileri için Blockchain tabanlı programlar da başlattı.

Bazı medya raporları Taobao’nun mobil uygulamasının bazı öğelerin altındaki “Ürün lojistik izlenebilirlik bilgilerini göster” bağlantılarıyla güncellendiğini gösteriyor.

Bu tıklandığında, kullanıcının söz konusu ürünü ile ilgili tüm bilgiler görüntülenir.

Şu ana kadar, Shangai, Shenzhen, Guangzhuo, Hangzhuo ve Tianjin’deki limanlardan alınan 30.000’nin üzerinde malın ayrıntıları şirketin Blockchain sistemi üzerinde kaydedildiği tahmin ediliyor. Tang ayrıca, ürünlerin ülkeye ulaşmadan önce bilgi izleme sürecinin başladığını doğruladı.

Bu mallar yurtdışından Çin’e gönderildiğinde, lojistik veriler çoktan Blockchain’e taşınmaya başlıyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin