çin, bitcoin, kripto para, kripto para haberleri, ulusal kripto para borsası
Çin kripto para

Çin siyasi danışma kurulu üyesi, ulusal kripto para borsası açmayı önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in önde gelen siyasi danışma kurulu üyesi, Çin’in en üst düzey yasama ve danışma organlarının yıllık oturumlarından birinde ulusal kripto para borsası ve diğer düzenleyici sistemlerin kurulmasını önerdi.

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (CPPCC) üyesi Wang Pengjie, Çin Halk Bankası’nın (PBOC) ve Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonunun (CSRC) bir Blockchain ve dijital varlık yönetimi onay sistemi yaratması gerektiğini belirtti. Ulusal düzeyde bir kripto para ticaret platformu kurma imkânını gündeme getirdi.

Pengjie, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) ve Litecoin (LTC) gibi kripto paraların artan toplam piyasa değerini yükselttiğine ve pazar büyüklüklerinin Çin’in en büyük İnternet sağlayıcısı Tencent’i aştığına dikkat çekti. Ayrıca Güney Kore’nin kripto para yönetmeliklerinden ve ABD Nasdaq’ın Bitcoin vadeli işlemlerinin diğer piyasalarda işlem görmeyi düşündüğünden bahsetti.

Danışman dolandırıcılığa karşı ulusal kripto para borsası açılmasını önerdi

Pengjie,olgun bağımsız fikri mülkiyet haklarının olmaması uzun vadede Çin’in finansal güvenliği için iyi olmayacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Kripto para piyasasında ki hukuki eksik ve tüketici bilgi eksikliğinden kaynaklanan dolandırılmalardan dolayı ciddi anlamda ekonomik kayıplar yaşandı.”

Pengjie’ye göre bu sorunlara olası bir çözüm, yukarıda bahsedilen onaylama sisteminin oluşturulmasının yanı sıra Blockchain ve kripto para birimlerinde yatırımcıları kapsamlı bir şekilde eğitmekle birlikte gerçek ad sistem sertifikası uygulamaktır.

Pengjie ayrıca PBOC ve CSRC tarafından ortaklaşa düzenlenen ulusal bir Blockchain kripto para ticaret platformunun kurulmasını şu sözlerle önerdi:

“Böylece şirketler için para toplama ve bireysel yatırımcılar için sermaye değerlenmesini sağlayacak resmi bir kanal sağlayabiliriz.”

CSRC,Avustralya kasım 2017’de iki ülke arasındaki fintech yeniliğini teşvik etmeyi amaçlayan  mali teknoloji işbirliği anlaşması imzalamıştı. PBOC’un yabancı kripto para alışverişi yasağı,diğer ICO ve kripto para benzeri hizmet kısıtlamaları büyük yankı uyandırmıştı. Kasım 2017’den bu yana ilk kez şubat ayında Bitcoin’in 7000 doların altına düşmesine yol açtmıştı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin