Abd hükümeti bilim adamları, blockchain,bitcoin
Abd hükümeti bilim adamları, blockchain,bitcoin

ABD hükümeti bilim adamları Blockchain raporu yazdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özel ve kamu sektörlerinden gelen talepleri yanıtlayan ABD hükümeti bilim adamları, Bitcoin’in arkasındaki teknolojiye ve çeşitli kullanım alanlarına yönelik bir rehber hazırladı.59 sayfalık raporda “teknik olarak Bitcoin bir fork ve Bitcoin Cash orijinal bir Blockchain” yazısı dikkat çekiyor.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın yaklaşık 1 milyar dolarlık bütçeli bir ajansı olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), Bitcoin’in arkasındaki teknolojiye dair, giriş niteliğinde rapor yayınladı.Bilim insanları, bu çalışmanın işletme sahipleri için bu ürünlerin bir varlık olup olmayacağı konusunda bilinçli kararlar almalarına yardımcı olacağını umuyorlar.

Blockchain’e giriş 101

Kurumlararası Rapor: Blockchain Teknolojisine Genel Bakış” başlıklı bu rehber, konsepti tanıtmakta, kripto para kullanımını tartışmakta ve daha geniş uygulamaları hakkında bilgi vermektedir.Raporun yazarlarından biri olan NIST bilgisayar bilimcisi Ylan Yaga yaptığı açıklama şunları söyledi:

İnsanlara Blockchain teknolojisinin nasıl çalıştığını anlamalarını sağlamak ve yaşadıkları teknoloji problemleri çözmek için en uygun şekilde nasıl kullanacaklarını konusunda yardımcı olmak istedik.Bu Blockchain’i kullanmak isterseniz bu teknolojiyi anlamak ve düşünmek zorunda olduğunuz şeylerin giriş kısmını oluşturuyor.

 

Yeni bir şirketlerin blockchain teknolojisine akın etmesiyle birlikte, Blockchain çılgınlığı geçtiğimiz yıl mali piyasaları ele geçirdi. Bu nedenle raporu yazan kişiler, NIST’e çeşitli pay sahipleri, müşteriler ve ajanslar tarafından Blockchain teknolojisinin açık bir tanımını yapması istendiğini açıkladı.Yaga sözlerine şöyle devam etti:

Blockchain, iş için güçlü yeni bir paradigmadır. İnsanlar işleri için uygun görürse onu kullanmalıdır. Kurumsal dünya her zaman yeni teknolojileri benimsemek için bir adım atmalıdır. Blockchain bugünün parlak yeni oyuncağı ve bunu benimsemek büyük bir hamledir.

Rapor Abd hükümeti bilim adamları tarafından istek üzerine yazıldı

Rapor temel bilgi verici bir yazı olarak nitelendirildi ancak aynı zamanda içinde üst düzey bilgilerde  mevcut. Rapor, diğer NIST tanımlarından daha uzun çünkü teknoloji, çok karmaşık fikirleri birleştiriyor, kripto para birimleri ve fork gibi birçok konuyu kapsıyor. Yaga açıklasını şu cümlelerle bitirdi:

Yine de öğretmek ya da bu teknolojiyi satmak için herhangi bir zorlama yok. Çevrimiçi olarak okuyacağınız birçok makalede, yazarın herhangi şirkette belirli bir miktarda kripto para veya hisse senedi bulunduğunu görebiliyoruz. Biz ise bu ağların parasal değeri konusunda herhangi bir menfaate sahip değiliz. Fakat teknoloji konusunda onları yargılamayız; biz sadece bu teknolojiyi kulaktan dolma bilgilerden bir adım daha ileriye geçirmek istiyoruz.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin