25 milyon Amerikalı kripto para birimlerine yatırım yapacak
ABD düzenleyici şartları ICO'ları zorlamaya devam ediyor

ABD düzenleyici şartları ICO’ları zorlamaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Kongresi,ABD düzenleyici şartları kapsamında iş dostu mevzuatı çalışmalarına devam ediyor. Ancak kripto para alanındaki birçok kişi, federal menkul kıymet yasalarındaki belirsizliklerin, ICO kuruluşlarının avantajlarından yararlanılmasını engelleyeceği konusunda endişeliler.

Geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi, 2017 A+ iyileştirme yasasını yürürlüğe koydu. İlgili yasa, küçük işletmelerin menkul kıymet teklifi yoluyla sermaye miktarını yüzde 50 oranında artış gerçekleştirmeyi hedefliyor. Menkul kıymet yolu ile sermaye artışı, büyük firmalar tarafından yapılan IPO yolu ile sermaye artırımından daha sağlam bir yöntem olarak görülüyor.

Tasarı Senato’dan geçer ve Başkan Trump tarafından onaylanırsa, Yönetmelik A + menkul kıymet tekliflerini takip eden şirketlerin, 75 milyon dolara kadar çıkmasına ve perakende yatırımcılardan bazı yatırımları kabul etmesine izin verilecektir.

Ne yazık ki, endüstri gözlemcileri, ICO’lar aracılığıyla sermayeyi arttırmak isteyen Blockchain girişimlerini bu iş dostu düzenleyici şartlardan yararlanamayacağı konusunda uyarıyor. Neden olarak ise bu gelişmekte olan fon yaratma modelinin neredeyse asırlık bir yasal çerçeveye nasıl uydurulacağına dair belirsizlikleri gösteriyorlar.

Endüstri devi Coinbase geçtiğimiz hafta meclis alt komitesi önünde yazılı ifadede belirttiği gibi:

Ne yazık ki, mevcut düzenleme ortamı – özellikle neyin izin verilebileceğine dair yeterince açık bir kılavuzluk olmadan yaptırımın düzenlenmesi – ABD’de sağlıklı inovasyona zarar veriyor. Bir güvenlik tanımı ve piyasanın düzenleyici denetiminin kapsamı hakkında çok fazla belirsizlik var. Bu herkes için kötü çünkü teknoloji durmayacak – bu sadece denizaşırı ülkelere taşınacak ve ABD’deki faydaları geliştirme fırsatını kaçırmaya başlayacağız.

Bizim için, bir coin menkul değer olmadığı zaman, soğutma etkisi kesinlikle belirlemenin zorluğu tarafından gösterilebilir. Yürürlükteki tüm yasalara ve düzenlemelere uymaya çalıştığımız için, bir coinin daha sonra bir menkul değer olarak bulunduğuna dair riski alamıyoruz.

Gerçekten de, CCN’nin bildirdiği gibi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymet yasalarının olası ihlalleri için onlarca ICO operatörünü araştırdığını kabul etmiştir. Ajans yetkilileri, mevcut düzenleyici çerçevenin, ICO’nun bir menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için yeterli olduğunu söylemişlerdir. Ancak bu sınıflandırmaların satışlarının hangi tarafta kaldığını belirlemeye yönelik rehberlik hizmeti sunmamıştır.

ABD düzenleyici şartları, sektörü bitirmeyip ABD dışına taşınmasını teşvik edecek

Ayrıca, Hazine Bakanlığı, ICO operatörlerinin, Banka Gizlilik Yasası (BSA) gibi finansal kurumları yöneten belirli düzenlemelere tabi olabileceğini öne sürmüştür. Federal hukukun bu geniş yorumu, ICO ihraççılarının, para hizmet işletmesine (MSB) kayıt olmalarını gerektirebilir.

Ancak, tanıkların – ve birkaç milletvekilinin – kripto para birimleri ve ICO’lar hakkında geçen hafta yapılan Temsilci Alt Komitesi toplantısında uyarıda bulunduğu gibi, bu belirsiz düzenleyici şartlar, dünya genelinde kök salmış olan gelişmekte olan sektörü öldürmeyecek.

Aksine, offshore taşınması ve ABD sakinlerinin toplu satışlara  katkıda bulunmalarını engellemek için pek çok Blockchain kuruluşuna öncülük etmeye devam edecek. Yenilikçilik başka bir yerde devam ederken, ABD’yi arada bırakacak gibi gözüküyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin