AB Parlamentosu Blockchain'in benimsenmesini teşvik ediyor
AB Parlamentosu Blockchain'in benimsenmesini teşvik ediyor

AB Parlamentosu Blockchain’i son teknoloji olarak görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AB Parlamentosu üyeleri, küçük işletmelerin Blockchain teknolojisinden yararlanabileceğine inanıyor.

AB Parlamentosu Blockchain’i KOBİ’lerin kullanabileceğine inanıyor

Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi Çarşamba günü, küçük işletmelerin aracı ödeme kolaylaştırıcıları ile ilgili maliyetlerin bir kısmını hafifletmeyi amaçlayan bir hamle içerisinde Blockchain ödeme sistemlerine bakmasını tavsiye etti. Ayrıca haber bültenine göre, gelecek ay genel kurul toplantısında teknoloji hakkında AB Komisyonuna sözlü bir soru sorulacak.

Komite, teknoloji için parasal olmayan kullanımları, veri kontrollerini, tedarik zinciri yönetimini, arazi kayıtlarını ve enerji piyasasını demokratikleştirmeyi özel olarak önerdi. Toplantıya katılan komite üyesi Eva Kaili, teknolojinin “son teknoloji” olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi:

Bugün Sanayi Komitesi, hayatımızın kalitesini değiştirmeyi, KOBİ’leri güçlendirmeyi ve endüstriyel sektörlerin çoğunda iş modellerini iyileştirmeyi umduğumuz ileriye dönük bir teknoloji lehine oy kullandı ve AB’yi dünya lideri haline getirmeyi hedefliyoruz. Dördüncü Sanayi Devrimi dönemi başladı.

AB Parlamentosu Blockchain’in benimsenmesini teşvik ediyor

Üyeler AB Komisyonuna “yenilik dostu ve teknoloji tarafsız” olan çeşitli Blockchain kullanım alanları için düzenleyici kurallar koyma çağrısında bulundular. Ayrıca, 2020 sonrası AB uzun vadeli bütçesinde ortaya çıkan Blockchain projelerine fon sağlamayı da istediler.

Pazartesi günü, Coindesk’in Consensus 2018 konferansında  konuşan Eva Kaili, AB’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde düzenlemelere sahip olacağını söyleyerek Blockchain’in benimsenmesini teşvik etmeye başladığını belirtti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin