Coincheck DASH, Monero, Zcash ve Augur’u platformundan kaldırıyor
Coincheck DASH, Monero, Zcash ve Augur’u platformundan kaldırıyor

Coincheck DASH, Monero ve Zcash’i platformundan kaldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya merkezli Coincheck, gizlilik tabanlı kripto para birimi olan “Dash, Zcash (ZEC) ve Monero (XMR)”yu platformundan kaldıracaklarını duyurdu. Augur’un da önümüzdeki ay borsadan çıkarılacak kripto para birimleri arasında olduğu belirtildi. Coincheck borsası geçtiğimiz aylarda tarihin en büyük kripto para saldırısına maruz kaldı. Borsa, platformunda 500 milyon dolarlık NEM  çalınması sonrası finansal geliştiricilerle birlikte bu kararı aldı. Bu kararla artık Coincheck DASH, Monero ve Zcash’i platformunda listelemeyecek.

Coincheck DASH, Monero, Zcash ve Augur’u platformundan kaldırıyor

Coincheck’in açıklamasına göre, Dash, Zcash, Monero ve Augur’un borsadan çıkarılacağı tarihte portföyünde bu kripto para birimlerinden bulunan yatırımcıların fonları Japon yenine çevrilerek bakiyelerine yansıtılacak. Satış gelirleri daha sonra müşterilerin hesaplarına yatırılacak. Bu tarihten önce, müşteriler bu şifrelerini satabilir veya aktarabilir. Borsa, transferleri tamamlamak için birkaç gün olabileceğini belirten birçok transfer talebi aldığını açıkladı.

Ocak ayında NEM hackinin ardından, Coincheck 8 Mart’ta Japon Finansal Hizmetler Dairesi (FSA)’nden bir iş geliştirme kararı aldı. Borsa, başvuru sahibi tarafından gözden geçirilirken çalışmasına izin verildiği anlamına gelen bir “yetkili satıcı” dır. Coincheck Monex Group tarafından satın alındı. Coincheck borsası, belirtilen kripto paralar platformdan kaldırıldıktan sonra; Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Lisk, Bitcoin Cash, Ripple, Factom ve NEM kripto paralarını listelemeye devam edecek.

FSA, kripto para borsaları için yeni kriterler belirledi

Yapılan duyuruda, FSA emirlerine uygun olarak iç kontrol ve yönetim mekanizmalarının yanı sıra müşteri koruma stratejilerinin de yeniden gözden geçirileceği belirtiliyor. Coincheck konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Gelecekte AML/CFT (Kara Para Aklamayı Önleme/Terörle Mücadele Finansmanı) yönetim sistemini daha da geliştirmek ve güçlendirmek bizim için gerekli.

Monex CEO’su Oki Matsumoto, Cuma günü yaptığı açıklamada, Japonya’dan resmi bir lisansı alınması için önümüzdeki ay Japonya’da yapılacak değişimi beklediğini söyledi. Japon medya devi Nikkei, bu ayın başlarında FSA’nın kripto para borsaları için yeni kriterler belirlediğini bildirdi. Bunlardan biri borsalarda listelenen kripto para türleri ile ilgili. Bunlardan biri de yüksek düzeyde anonimlik sağlayan kripto paraların kara para aklamanın önüne geçilmesi adına yasaklanması yönünde. FSA bu kriterleri sadece Coincheck için değil, Japonya’daki tüm kripto para borsaları için yayımladı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin