kripto para yasağı
kripto para yasağı

Güney Kore Kripto Para Yasaklarına Bir Yenisini Daha Ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milletvekillerinin kripto paraların yanıltıcı para birimleri olup olmadığı konusundaki tartışmaları sonrasında Güney Kore’nin kripto para borsalarına ve kripto para takasına yönelik bir yasak getirmeyi planladığı belirtildi. Kripto para yasaklarının olup olmayacağı ise tartışılan konular arasında.

Yerel gazetelerden birisi olan Hankyung bugün, hükümetin yasalarda değişikliğe giderek kripto para borsalarını ve kripto para takasını ‘suç’ olarak nitelendirmek için Çin’in uyguladığı yönteme benzer bir çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Yayında, bir resmi yetkilinin açıklaması şu şekilde alıntılandı:

“Şuanda biz yoğun bir şekilde yerel döviz işlemlerindeki alım satımlarda sanal paranın insanları dolandırmak kullanıldığını düşünüyor ve ceza kanunları kapsamında bu durumu yasaklamak için birçok farklı seçeneği değerlendiriyoruz”

Basına konuşan resmi yetkili, cümlelerini şu şekilde bitirdi:

“Sanal para ticaretini yapanların ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi ve kanuni olarak bu hususun sıkı bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor” 

Son yapılan duyurular, son haftalarda Kore’den Bitcoin’e karşı olumsuz yönde düzenleyici adımların atılacağı yönündeki iddiaları temel almaktadır.

Yetkililerin belirttiklerine göre kripto paralar gelecekte gelir vergisine ve gelir transfer vergisine tabii olacakken ICO’ya getirilen yasak, şimdi karşı karşıya olduğumuz Bitcoin vadeli işlemlerin yasa dışı olmasını sağlayacak resmi düzenlemeyi başlatmış oldu.

Hükümetin önceden belirtmiş olduğu herkesin gerçek kimliğine bağlı olan sadece bir hesabının bulunması gerektiği yönündeki açıklaması da borsalar hususundaki tutumunu yansıtıyor.

Ancak yükselişte olan kripto paralar konusunda mevcut hükümetin kafası biraz karışık gibi duruyor. Bunun en belirgin kanıtı ise, Kore’nin Finansal Hizmetler Komitesi’nin bu hafta içerisinde ICO’ya getirilen yasağı kaldırmayı planladıklarını duyurmasıdır.

Güney Kore’de kripto para yasakları ile ilgili gelişmeleri takip ediyor olacağız.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin