featured
Bulgaristan Bitcoin borsaları

Bir gecede Bulgaristan Bitcoin borsaları kapandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ani bir Bankacılık darbesiyle, bir gecede Bulgaristan Bitcoin borsaları kapandı. İyi hazırlanmış bir operasyonla Bulgaristan’ın büyük bankaları harekete geçti ve bir gecede Bulgar Kripto para borsalarının erişimini engellediler.

Bankacıların Bulgaristan Bitcoin borsaları ile savaşı

7 Aralıkta bir forumda yasakla ilgili gönderi yayınlandı:

”Bunun olmasını bekliyorduk, ancak o kadar hızlı değil.Finansal sistem paniği oldukça büyük gibi görünüyor.”

Bulgaristan, Bitcoin ve getirdiği maddi özgürlüğü benimsemiş, teknolojiye meraklı bir ülke.  Eski bankacılık sistemi, eyalet düzeyinde verilen emirlerden ziyade, kızışmalara ve kendi çıkarlarına dayalı olarak borsalara karşı harekete geçmiş gibi görünüyor. Aynı forum dizisinde, etkilenen borsalardan birinin CEO’su yanıtladı:

”UBB [banka] bize birkaç gün önce kripto para ticareti yapmak için hesaplarımızı kapattığını bildirdi. Bankanın patronlarından biriyle görüştükten sonra banka sahibinin kararı olduğunu fark ettim, yönetmelik değildi.”

Duruma göre, ülkenin tüm borsaları, sundukları hizmet açısından çevrimdışı veya ciddi derecede kısıtlanmış durumda ve kendilerini buldukları durumu açıklayan pek çok uyarı var. Etkilenen Bulgaristan Bitcoin borsaları arasında Cix.bg, Crypto.bg ve Cryptobank yer alıyor. bg. İkincisi hala işlem yapıyor, ancak ewallet (online cüzdan) yoluyla para kabul edebiliyor.

Bulgaristan Bitcoin borsaları
Şu anda Crypto.bg sitesinin ana sayfasında çıkan uyarı

Cryptobank’ın kapanması

Kripto para sektöründe blok işlemler yapan ve dört kat daha fazla işlem gönderen, birebir ticareti askıya almış Cryptobank.bg’ın,  borsaların erişime kapanmasıyla aynı haftaya denk gelmesi,  kripto para müşterileri için bir çift darbe oluşturuyor. Bulgaristan Bitcoin borsaları’nın erişime kapanmasına rağmen Localbitcoins.com, tasarruf etmek isteyen Bulgarlar için Sofya ve Plovdiv merkezli sınırlı sayıda satıcıyı sergiliyor ve Bitcoin.de gibi siteler aracılığıyla komşu ülkelerdeki borsalara hala erişebiliyor.

Kripto para sektöründe bankacılık darboğazından etkilenen tek ülke Bulgaristan değil. Bitcoin’in yenilmez yükselişi, gelecek paranın şeklini müjdelediği için, finansal dünyanın eski nöbetçilerinden gelen korku kokusu neredeyse hissediliyor. Doğu Avrupa ülkesinin bankaları kripto para alışverişi yapmaya kısa sürede izin vermişlerdi, ancak hükümetinin kazançlarını nakit olarak karşıladıklarında daha rahat edeceğiz. Mayıs ayında, Bulgar kuvvetleri tarafından düzenlenen bir dizi baskın sonucu 213.000 BTC’nin ele geçirildi. Bugün, bu rakam 3,5 milyar dolara veya Bulgaristan’ın Gayri safi yurt içi hasılasının % 6’sına tekamül ediyor.

bitcoin.com

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin