featured

FTX Europe, Dubai’de bir ilke imza attı: Bunu yapan ilk borsa!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dubai, kripto dünyasına iyiden iyiye girmeye başlıyor. Aslında dünya geneline baktığımızda yenilikçi ülkeler ve şehirler ekosistemin öncüsü olmak istiyor. Fakat bu yarışta gerçekten hızlı davranan daha çok yer alacak. Treni kaçıranlar ise sanayi devrimi gibi sistemin gerisinde kalacak. Bu yüzden Dubai, bazı yeniliklere açık olmayı düşünüyor. İşte tüm bunların üzerine ilk defa bir lisans hizmetine FTX Europe ile izin verdi.

FTX yeni bir borsa kurulumu yapmıştı. Avrupa birimi olan FTX Europe hizmete açılmıştı. Şimdi şirket bu hizmeti Arap şehrine taşıyor. Dubai’de bir kripto borsası işletmek için lisans alan ilk firma oldu.

FTX Europe, Dubai’de ilk lisans alan işletme oldu

Lisans ile borsa, kurumsal yatırımcılar için kripto türevlerini deneyebilecek. Lisans, Dubai’nin kripto sektörünü yönetmekten sorumlu olacak Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’nun (VARA) kurulduğunu duyurmasından bir hafta sonra gerçekleşti.

Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, haber bir tweet atarak müjdeledi. Bağımsız otorite “sanal varlıklar için düzenleme, lisanslama, yönetişim, yerel ve küresel finansal sistemlerle uyumlu olarak dünyadaki en iyi iş ortamının gelişimini denetleyecek” şeklinde bir açıklama yapıldı.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ise Salı günü konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Bankman-Fried, 

”FTX’in bu onayı alması, dünya çapında lisanslama ve düzenlemenin ön saflarında yer alma misyonumuzun bir devamıdır.”

Bu haftanın başlarında, FTX’in rakibi Binance, Bahreyn’de faaliyet göstermek için Ortadoğu’daki varlığını etkin bir şekilde genişletmek için bir lisans almıştı. Binance’in ayrıca Dubai lisansı almak için görüşmelerde olduğu biliniyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin