AB, yaptırımlarda kararlı! Rusya, kripto hizmetlerinden faydalanamayacak

Binance, Rusya yaptırımı sonrasında kripto hacimleri düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’da kripto hacimleri, Binance’in ülkede Visa ve Mastercard tarafından verilen kartları bloke etmesinin ardından düştü. Rus vatandaşları hala kripto borsalarına erişime sahip. Ancak geleneksel ödeme sistemlerine uygulanan yaptırımların ticaret yapma biraz daha engelliyor.

Çoğu kripto borsası Rus kullanıcıları üzerindeki genel yasaklara karşı çıkarken, yaptırım uygulanan bankalardan ve hizmetlerden ödeme kabul etmeyi durduruyor. Rusların kriptoya yatırım yapabileceği kanalları sınırladı. Bu aynı zamanda, erişim kaybından korkan insanları servetlerini kriptoda saklama konusunda temkinli hale getirdi.

Yasaklardan sonra kripto hacimleri düşüşte

Ödeme operatörleri Visa, Mastercard ve American Express, Amerikan yaptırımlarını gerekçe göstererek Rusya’daki hizmetlerini askıya aldı. Çoğu yabancı banka da ülkedeki faaliyetlerini durdurdu.

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko’dan gelen veriler, Bitcoin ve Tether’in ruble cinsinden işlem hacimlerinin Binance’in geçen haftaki hamlesinden sonra istikrarlı bir şekilde düştüğünü ve şu anda Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden önce görülen seviyelerde olduğunu gösterdi.

Kaiko ayrıca ruble ve hyrvnia cinsinden kripto ticareti arasında bir farklılığa da dikkat çekti. BTC/UAH kripto hacmi arttı. Bu, Ukraynalı yatırımcıların finansal belirsizlik nedeniyle kriptoya yöneldiğini gösteriyor.

Ukrayna ticaret hacimleri, Tether’in ülkede yüksek talep görmesiyle birlikte yüksek kaldı. Hyrvnia çöktüğü için vatandaşların stabilcoin için %20’ye varan bir prim ödediği görüldü.

Diğer yandan BTC/RUB hacimleri, yalnızca yaptırımların uygulanmasından, özellikle de Rus bankalarının SWIFT ağından yasaklanmasından sonra yükseldi. Batı’nın Moskova’ya yönelik yaptırımları şimdiye kadarki en katı yaptırımlar ve Rusya’yı çoğu küresel finans piyasasından fiilen engelliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin