Tarihi zafer: AB, kripto para madenciliğini yasaklamıyor! Peki neden?
Tarihi zafer: AB, kripto para madenciliğini yasaklamıyor! Peki neden?

Tarihi zafer: AB, kripto para madenciliğini yasaklamıyor! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber  – Avrupa Birliği, kripto para madenciliğini yasaklamaya yönelik oylamadan mutlu bir sonuç çıkardı. AB kripto para madenciliğini yasaklamadı.

Tüm kripto endüstrisi için tarihi bir olayda, koalisyonun Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi (ECON), Proof-of-Work’ün kripto varlıklarını “minimum çevresel sürdürülebilirliği” karşılamasını yasaklayacak bir öneriyi reddetti.

24’e karşı 32 oyla reddedildi, AB madenciliği yasaklamadı

Unstoppable Finance geliştiricisi Patrick Hansen tarafından bildirildiği üzere, Avrupa Parlamentosu’nun (MEP) 32 üyesi 24 meslektaşına karşı çıkarak Bitcoin madenciliği üzerindeki bu fiili yasağa karşı oy kullandı. AB’nin Kripto Varlıklar Düzenlemesinde (MICA) Piyasalarını tanımlamaya çalışan bir oylama sürecinin parçası olan kripto endüstrisi, Avrupa’da büyük bir galibiyet elde etmiş oldu.

Milletvekilleri, Hansen’in dediği gibi, Alman ekonomist ve AB parlamentosunda görev yapan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Stefan Berger tarafından sunulan alternatif bir değişiklik lehinde oy kullandı. Böylece Bitcoin ve kripto madenciliği, hangi teknolojilerin çevre için sürdürülebilir statüye sahip olduğunu belirleyen bir sınıflandırma sisteminin parçası olacak.

AB Taksonomisi olarak adlandırılan bu sistem, BTC madenciliği için daha iyi bir alternatif gibi görünüyor. Yine de, kripto ile ilgili faaliyet sürdürülemez olarak sınıflandırılabilir. Bu, endüstri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir, ancak tam bir yasak kadar büyük bir etkisi olmayacak.

Kripto para birimleri konusunda düzenleyici netlik sağlamaya çalışacak olan Avrupa yasaları, bir müzakere dönemine girecek. Tüm taraflar üzerinde anlaşmaya vardığında, tasarı yasalaşacak, ancak Hansen’in dediği gibi, şirketlerin ve bireylerin yeni düzenlemelere uyum sağlamak için altı yılı olacak.

Yasaklanma ihtimali halen var mı?

Muhtemelen herhangi bir olası yasaktan en büyük ve en çok etkilenecek Avrupa Bitcoin madencilik sektörü, yine de bu karardan etkilenebilir. Hansen, kötü niyetli kişilerin kripto madenciliğini hariç tutan mevcut MiCA taslağını veto etmeye ve potansiyel olarak ana Parlamento’ya göndermeye çalışabileceklerini açıkladı.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin