En büyük hack saldırısı: 530 milyon dolarlık hack’in arkasında Ruslar olabilir
En büyük hack saldırısı: 530 milyon dolarlık hack’in arkasında Ruslar olabilir

En büyük hack saldırısı: 530 milyon dolarlık hack’in arkasında Ruslar olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon gazetesi Asahi Shimbun’a göre, Ocak 2018 Coincheck hack’i, bir grup Rus hacker veya Doğu Avrupa’dan hackerlar tarafından yapılmış gibi görünüyor. Hack, kripto para birimi alanında bugüne kadarki en büyük hırsızlıklardan biri olarak kabul edilir. Ocak 2018’de Coincheck, 500 milyon NEM çalındığında 530 milyon dolarlık bir değer kaybettiğini açıkladı.

Hack saldırısında “Mokes” ve “Netwire” kullanıldı

Daha önce Kuzey Kore’nin bunun arkasında olduğundan şüpheleniliyordu. Ancak Pazartesi günü Asahi, borsa çalışanlarına e-postayla gönderilen kötü amaçlı yazılımların tespit edildiğini bildirdi. Bilgisayar korsanlarının virüslü bilgisayarı uzaktan kontrol etmesini ve çalıştırmasını sağlayan “Mokes” ve “Netwire” adlı kötü amaçlı yazılımları bu e-posta aracılığıyla yükledikleri düşünülüyor. Mokes, ilk olarak Haziran 2011’de Rusya’da pazarlandı ve Rus bilgisayar korsanları arasında yaygın olarak kullanılıyor.  Netwire ise 12 yıldan beri var. Asahi, soruşturmayı yürüten Amerikalı siber güvenlik uzmanının, Rusya’dan ya da Doğu Avrupa’dan hacker’ların saldırı ile ilişkili olabileceğinden şüphelendiğini söyledi.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin