Nasdaq çok başarılı bir kripto para endeks yayımladı.
Nasdaq çok başarılı bir kripto para endeks yayımladı.

Dünyanın en büyük ikinci borsası kripto para endeksi yayımladı: Başarı oranı yüzde 82!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci borsası olarak faaliyet gösteren Nasdaq, kripto veri sağlayıcısı CryptoCompare tarafından oluşturulan ve yapay zeka ile çalışan CIX100 kripto para endeksini yayımladı.

CIX100 günlük tahminlerde yüzde 82’lik başarı yakaladı!

CIX100, 200’ün üzerinde faktörü hesaba katan ve ilk 100 kripto para biriminin verilerini analiz etmek için yapay sinir ağı algoritması kullanan bir kripto piyasası kıyaslama aracıdır. Sahte hacim ve sıralamaya sahip coin’leri dışlamak için tasarlandığı bildirilen insansız araç, hem yeni başlayanlara hem de profesyonel yatırımcılara hitap ediyor.

Basın açıklamasına göre, veriler dünya genelinde en büyük dokuz kripto para birimi borsasından ve haber bültenleri ile sosyal medyanın yanı sıra milyonlarca ticaret sonucunda elde edilen verilerden elde edildi.

Sürekli olarak en az üç ay boyunca ilk 200’e girmiş olan kripto paralar, aylık olarak yeniden hesaplanan endekse dahil ediliyor.

Halihazırda Reuters, Bloomberg ve TradingView’da listelenen Cryptoindex CIX100’ün, Mayıs 2017’deki kuruluşundan bu yana %+1100 oranında kazandığı bildiriliyor. Yapay zeka bazlı tahminlerinin %82’si günlük doğrulukla gerçekleşiyor.

Kripto para endeksleri dünya çapında ilgi görüyor

Nasdaq ve CryptoCompare, bu haziran ayında kurumsal yatırımcıları hedefleyen bir kripto para fiyatlandırma ürününü piyasaya sürmek için ortaklık başlatmıştı.

Şubat 2019’da Nasdaq, Amerika Birleşik Devletleri Blockchain ve kripto pazarı veri şirketi Brave New Coin’den iki kripto para birimi fiyat endeksi listelemeye başladı.

Cryptocompare ayrıca, finansal piyasalar veri sağlayıcısı Refinitiv’e sunulacak gerçek zamanlı bir kripto vadeli işlem veri setini birlikte kurmak için büyük kripto türevleri platformu BitMEX ile de ortaklık kurdu.

Bu yaz, Çin’in büyük teknoloji şirketi Sina Corp’un sahibi olduğu finans odaklı bir web sitesi olan Sina Finance, ek olarak resmi bir açıklama yapmadan mobil uygulamasına bir kripto endeksi ekledi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin