Metaverse platformu MANA, günlük yüzde 100 artış yaşadı
Metaverse platformu MANA, günlük yüzde 100 artış yaşadı

Hayallerinizdeki dünyayı tasarlayarak milyonlarca dolar kazanmak ister misiniz? Decentraland ile tanışın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hayal gücümüzü biraz zorlayalım. Tamamen sıfırdan bir dünya oluşturma şansınız olsaydı bunun içinde neler olurdu? İnsan ırkına yer vermek yerine her yeri robotlardan oluşturup kusursuz bir düzen mi kurardınız yoksa orta çağ senaryolarına dönüş yaparak ejderhaların hükmettiği bir krallık mı? Peki internette bunu üç boyutlu olarak yaratıp bir de üzerine para kazanabileceğinizi söylesem? Decentraland ile bunların hepsini yapmanız mümkün. Hem de bu platform kullanıcıları cesaretlendirmek için 5 milyon dolar değerindeki ödül havuzu ile sizleri oyuna davet ediyor.

Decentraland nedir?

2015 yılında Ari Meilich ve Esteban Ordano tarafından ortaya sürülen bu platform çıktığı günden bu yana kendini geliştirmeye devam ediyor. Platformun temelinde Ethereum tabanlı bir Blockchain teknolojisi yatıyor. Bu sanal platform üzerinde satın aldığınız parseller üzerinde istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Evet “her şeyi”.

Genel olarak anlatacak olursam temelinde 10 metreye 10 metre boyutunda aldığınız bir parselin üzerine Sketchup ya da Blender gibi uygulamalardan çizdiğiniz üç boyutlu nesneleri yerleştirebiliyorsunuz. Oyunun para birimi MANA’lar. 1 parselin fiyatı 1000 MANA değerinde. Sürekli olarak yayınladıkları rehber videoları ile tamamen size ait olan bu dünyayı istediğiniz gibi şekillendirme ve diğer insanlarla paylaşma şansına sahip oluyorsunuz. Hatta son güncelleştirmeleri sayesinde insanlarla direkt olarak oyun üzerinden iletişime geçebiliyorsunuz. İsterseniz kendi PokemonGo oyununuzu oluşturun istiyorsanız da bir casinoda kart oyunu ticareti yapın.

Tamamen size ait derken lafın gelişi olarak söylemiyorum. Satın aldıktan sonra bu merkezsizleştirilmiş sistem sayesinde o alan artık yapımcıdan çıkıp size ait oluyor. Üstünde yaptığınız her şeyin bedelini siz belirleyebiliyor ve sonradan bunları açık artırmalarla satabiliyorsunuz. Marketlerinde şu ana kadar satılan en pahalı parsel 2.000.000 MANA’ya satılmış. Satıldığı zamanda 175.578$’a denk geliyordu. Kendi alanınızın değeri ise yoğun trafik merkezlerine yakın olması ve isteğe bağlı uygulamaları barındırmasıyla ölçeklendiriliyor.

Sadece bunu oyun olarak görmemek lazım. Üzerinde yeni uygulamalar yazılabilen bu sistemde eğlenceden tutun sağlık alanına kadar birçok uygulama test ediliyor.

Şu anda projeyi district0x, Aragon ve imToken gibi firmalar destekliyor.

Ariel Meilich:

Sanal gerçeklik piyasası muhteşem bir hızla büyüyor. Bu sebeple, içerik oluşturan insanların teşvik edildiği ve ödüllendirildiği yeni bir sanal gerçeklik pazarı projesini ortaya koymak bizi heyecanlandırıyor.

İnsanları desteklemek için 5 milyon dolarlık ödül!

Profesyonel stüdyolardan küçük yapımcılara kadar herkesin katılabileceği bu programda en çok ilgi gören projeler arasında paylaşılacak 5 milyon dolarlık bir ödül havuzu mevcut. İsterseniz kendi parseliniz üzerinde kart oyunları düzenleyebilir, isterseniz de insanlarla beraber eşyalar oluşturabildiğiniz bir okul inşa edebilirsiniz. Her şey tamamen sizin hayal gücünüze bırakılmış. Detaylarını incelemek ve yarışmaya katılmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Decentraland kimler için uygun?

Bugüne kadar Decentraland maksimum 0.26$ civarlarını görmüş. Şu anda satış fiyatı 0.07$. Yani yatırımcılar için çok da iyi bir seçim değil. Fakat oyun sektörü ile ilgileniyorsanız bu dünyaya adım attığınız an büyülenebilirsiniz. Ya da VR gözlüklere sahipseniz ve diyarları dolaşmak istiyorsanız yine bu parsellerde yer almanız gerektiğini düşünüyorum. Sıfırdan yeni bir dünya oluşturma cazibesi gerçekten beni çok çekiyor. Yazılımla veya üç boyutlu çizimlerle ilgilenen insanlar için gerçekten değerli bir platform. Çizimlerinizi kripto paralara çevirebileceğiniz, yeteneğinizle göz kamaştıracağınız ve bunların hepsinin size ait olduğu ilk platform.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin