Decred token nedir? Yatırım yapmaya değer mi?
Decred token nedir? Yatırım yapmaya değer mi?

Decred token nedir? Yatırım yapmaya değer mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsizleştirme son on yılın trendlerinden biri olarak kripto para ve Blockchain teknolojilerinin temeli haline gelmiştir. Hızlı yükselen trend arkasını sağlamca doldurduğu ve güvenlik teminatı verdiği ilkeleriyle birçok sektörü geride bıraktı. Kripto para piyasası şu anda neredeyse 3000 farklı alternatif sunuyor. Bu gerçek, kripto para piyasasının ne kadar hızla büyüdüğünün bir kanıtı. İnsanlar ekonominin merkezleşmiş biçiminden bıktıklarından, 2009’da Bitcoin’in icadı küresel bir finansal fark yaratarak birçok etkili çözüm sundu. Kriptografik prensipler ve Distributed Ledger Technology, Blockchain’in iki temel taşından biri olup hayal gücünün ötesinde bir yetenek gösterdiler. Bunlardan biri olan Decred token, bizlere büyük gelecek vaat ediyor.

Decred token nedir?

Bitcoin madenciliği ile ilgili merkezileştirme sorunlarının üstesinden gelmek için Decred tokeni ortaya çıkarıldı. Madencilik yapmak için gerekli ekipmanlar her geçen gün daha da pahalılaştığından sadece birkaç önemli endüstri figürü kendini düzenli olarak geliştirebildi ve bu da Bitcoin madenciliğinin merkezi bir oluşum olmasına ve fiyat kontrolü sağlanabilmesine neden oldu. Bu nedenle Decred token tüm madencilerin eşit hakka sahip olmasına olanak tanımak için ortaya çıktı.

Decred token 2016 yılının şubat ayında piyasaya girdi ve Bitcoin ile ilgili sorunlar üzerinde çalıştığı için topluluk üyelerince hemen kabul gördü. İlk piyasaya sürüldüğünde 1.2$ olan token şimdilerde 42 Amerikan Doları civarında geziniyor. Decred tokeni ile ilgili işlemler birkaç algoritmayla kullanıldığı için şu anlık tamamen anonim durumda.

Diğer özellikleri

  • Madencilik işlemlerini stabil duruma getirebilmek için aynı anda hem Proof of Work (PoW) hem de Proof of Stake (PoS) mekanizmalarını içeriyor.
  • Decred tokenın Blockchain platformu insanların birbiri arasında üçüncü bir kişi olmadan kripto para ticareti yapabilecekleri atomic swapleri desteklemektedir. Ki bu da inanılmaz bir işlevsellik sunuyor. Atomic swapleri desteklediğinden aynı zamanda The Lightning ağını da desteklemiş oluyor.
  • Son güncellemelerle beraber geliştirme ekibi Decret tokenin hash hesaplamaları için harcanın süreyi iyileştirmeye çalışıyorlar. Bu güncelleme ile hash hesaplamasının işlem mantığını daha verimli hala getirerek orijinal hızından 306 kat daha hızlı hale getirdiler.
  • Decred token kripto para topluluğu için değersiz görülse de sadece Bitcoin değil aynı zamanda diğer kripto para birimlerinin sorunlarına da çözüm sunmayı hedefliyor. İnsanlar er ya da geç potansiyelini fark ettiğinde bu token kripto para piyasasında bir fırtına estirecek.
  • Yönetim ve oylama mekanizması ile de gayet yenilikçi bir yapıya sahip. EOS ve TRON gibi diğer kripto para birimleri de şu anda yönetim sistemlerini geliştirmek için pilot projelerini test ediyor.
  • Tokenin gelişimi sırasında sadece uzmanların kararlarını uygulamaktansa topluluk üyelerinin de fikirleri alınarak şekillendirildi. Bu da onu diğer tokenlerden çok daha farklı kılıyor.
  • Bittrex Cryptopia, Huobi, Upbit, CoinEx, Bleutrade, OKE gibi dünyanın önemli kripto para alım-satım platformlarının listelerinde bulunuyor.

Yatırım yapmaya değer mi?

Bitcoin’in ilk dönem geliştiricileri tarafından geliştirilmiş olması da Decred Token’i değerli kılan etkenlerden biri. Geliştiricilerinin bu alandaki deneyimlerini göz önünde bulundurursak, Decred tokeninin umut vaat eden bir geleceği olabilir. Decred Token, geliştiricileri tarafından sağlanan sürekli güncellemelerle kapasitesini yükseltiyor. Böyle umut verici niteliklere sahip olan Decred tokeni, kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünenler için iyi bir seçenek olarak düşünülebilir. Ancak piyasanın sürekli değişen yapısını göz önünde bulundurursak, siz yine de yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.

coinnounce

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin