Yield farming kripto para endüstrisinin geleceği mi?
Yield farming kripto para endüstrisinin geleceği mi?

CoinShares fiziksel olarak desteklenen bir bitcoin ETP başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlık yöneticisi CoinShares, fiziksel olarak desteklenen yeni bir Bitcoin (ETP)’yi piyasaya sürüyor.

İsviçre’nin ana borsasında listelenecek

CoinShares Physical Bitcoin (BITC) olarak adlandırılan ürün, bugün İsviçre’nin ana borsası SIX’te listelenecek. Her bir BITC birimi 0.001 bitcoin ile desteklenecek.

ETP’ler, hisseler gibi alınıp satılabiliyor. Bir dayanak varlığın performansını yansıtmayı amaçlayan pasif yatırımlardır. CoinShares’in BITC ürünü fiziksel olarak desteklendiğinden, yükümlülükleri güvence altına almak için doğrudan dayanak varlığa sahip olacaktır.

Firmanın mevcut bitcoin ürünleri sentetik olarak yapılandırılmıştır. CoinShares’in ürün başkanı Townsend Lansing, yaptığı açıklamada “Bu, fiziksel olarak %100 desteklenmedikleri anlamına geliyor. Fiziksel bitcoin’e yönelimin en az %75’ini tutuyorlar ve kalan %25 likidite amacıyla bitcoin vadeli işlemleri veya nakit elde etmek için kullanılabilir. Öte yandan BITC, “her zaman %100 fiziksel olacak” açıklamasında bulunuyor.

Kredi riski en aza iniyor

Lansing’e göre fiziksel olarak desteklenen bir ETP kredi riskini en aza indiriyor. Sentetik bir ETP ile “her zaman bir miktar kredi riski unsuru vardır çünkü etkin bir şekilde finansal yükümlülükleriniz vardır.”

BITC, CoinShares’in %2 ücret alan mevcut bitcoin ETP’lerine kıyasla %0,98 oranında daha düşük bir gider oranına sahip olacak. Lansing, yasal sınırlamalar nedeniyle mevcut ürünlerin ücretlerinin artık azaltılmayacağını söyledi.

Avrupa merkezli CoinShares şu anda yaklaşık 3,5 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyor. ABD merkezli rakibi Grayscale ise 27 milyar dolardan fazla varlığa sahip. Bitcoin yatırım ürünlerinin Avrupa’da neden daha az popüler olduğu sorulduğunda, Lansing, ABD’nin çok daha büyük bir piyasa olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte, Avrupa’daki kripto ETP sağlayıcıları büyüyor. Daha geçen hafta, Almanya merkezli ETC Group, SIX’te fiziksel olarak desteklenen bir bitcoin ETP’yi de listeledi. Borsa şu anda toplam 35 kripto ETP ürünü sağlıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin