featured

Cardano kurucusu Bitcoin madenciliğini merkezileştirmeyi hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson yakın tarihte attığı bir tweette Blockstream CEO’su Adam Back ile kripto para birimi endüstrisinde önde gelen dağıtılmış fikir birliği mekanizmalarının merkezileştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Back, hissedarların elindeki tokenlerin sayısına göre kararlar alındığını hisse kanıtının doğası gereği varlıklı olduğunu belirtti. Belirli blockchain protokolünün kuralları ve yükseltmeleri, öncelikle en zengin katılımcılar tarafından yapılır, böylece kripto para birimi sistemleri oluşturulur.

Üretken bir Bitcoin maksimalisti olan Blockstream başkanı, hisse kanıtının parasal ve yönetişim modellerinin iddia edilen kusurları hakkında bireysel davrandı. Back, 2020’de, hisse kanıtının hükümet kontrolündeki itibari paranın “en kötü yönlerini” kopyaladığını söyledi.

Bitcoin madenciliğinin merkezileştirilmesi

Buna karşılık Cardano kurucusu Hoskinson az miktarda madencilik havuzunun tüm ağı kontrol ettiği vurgulayan bir pasta grafiği ekleyerek Bitcoin madenciliğinin merkezileştirilmesini hedefledi. Ayrı bir tweet’te Cardano kurucusu Hoskinson, son derece karmaşık ekipmanların çoğalması ve son derece profesyonelleşmiş milyarlarca dolarlık bir işletmenin ortaya çıkması nedeniyle tek tek madenci kalmadığını söyledi.

Mining

Bazı eleştirmenler, Bitcoin’in bu kadar sağlıksız bir merkezileşme düzeyi nedeniyle olması gerekenden saptığına inanıyor. 2018 yılında Bitmain kontrollü madencilik havuzları, Bitcoin hash oranının yaklaşık %51’inin kontrolünü ele geçirdi ve bu da onları ağa saldırmak için potansiyel olarak koordine olmaya endişe verici bir şekilde yaklaştırdı. Bitcoin kullanıcıları, Bitcoin’e saldırmanın çok maliyetli olması nedeniyle madenciliğin geniş çapta dağıtılmaması gerektiğini iddia ederek bu tür endişeleri ortadan kaldırma eğilimindedir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin