Bittrex Bitcoin Gold (BTG)’u %51 saldırısı nedeniyle çıkardı
Bittrex Bitcoin Gold (BTG)’u %51 saldırısı nedeniyle çıkardı

Sıcak Gelişme: Bittrex, Bitcoin Gold’u platformundan çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bittrex Bitcoin Gold’u (BTG) borsadan çıkarıyor. Bitcoin Gold, web sitesinde Bittrex’ten çıkmalarına dair resmi bir duyuru yayımladı. Açıklamada şirket, anlaşmazlığın 12.372 BTG tutarındaki borcun ödemesinin reddedilmesinden kaynaklandığını belirtiyor. Bu durum, raporlama dönemindeki değere göre 263 bin 28 dolara eşit.

Bittrex Bitcoin Gold’u (BTG) yüzde 51 saldırısı nedeniyle çıkardı

Bittrex, Bitcoin Gold’un geçen Mayıs ayında gerçekleşen %51 saldırısından dolayı uğradıkları zararı karşılamasını istiyor. Bittrex, gerçek kayıp miktarı açıklamamasına rağmen, BTG ekibinden yukarıda bahsi geçen bedeli ödeyerek “BTG Blockchain’in sorumluluğunu almasını” istiyor.

Bittrex, 19 Mayıs’ta NiceHash‘ten kiralık güç kullanan kötü niyetli saldırılar yaşadı. Bittre’in, bugüne kadar ki en büyük BTG %51 saldırısının kurbanı olduğu söyleniyor. Bittrex, kaybın bir kısmını karşılayacağını ve talebi 6.000 BTG’ye indirdiğini söylese bile, Bitcoin Gold ekibi istenen miktarı ödemeyi reddetti. Ekip saldırıların Blockchain veya kodlarıyla hiçbir ilgisi olmadığını ve borsa içinde güvenlik politikasından sorumlu olmadıklarını söylediler.

Bitcoin Gold (BTG) saldırıyı atlatması için Bittrex’e yardım etti

BTG ekibi ayrıca Bittrex’e saldırganın cüzdan adresini verdi. Onlara cevap vermek için yeterli zamanı onay şartlarını yükseltmeleri tavsiye etti. Olağan dışı büyüklükteki depozitoları işaretlemelerini ve gözden geçirmelerini tavsiye etti. Hatta onları kurban eden asıl saldırının başlamasından önce uyardı. Bu bağlamda ekip, Bittrex’e mümkün olan her türlü yardımı sağladığını iddia ediyor.

Borcu ödememenin bir sonucu olarak Bittrex, 1 Eylül’den itibaren kendi platformlarından Bitcoin Gold’u çıkarttı. BTG organizasyonu, Bittrex’in pazarının sadece küçük bir kesimi temsil ettiğini iddia ederek, kripto parayı önemli ölçüde etkilemeyeceğine dair güvence verdi. BTG’nin hacminin en çok bulunduğu borsalar, HitBTC, Bithumb ve Binance. Bitfinex bunların aksine son aylarda BTG için hiçbir zaman likidite sağlayıcısı olmadı. Şu ana kadar hem resmi platformda hem de web sitesinde Bitfinex’ten yanıt alınmadı. Bitfinex, BTG topluluğu tarafından yapılan duyuruları kabul ediyor gibi görünüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin