featured

Ünlü analist açıkladı, Bitcoin nisan ayında muazzam bir yükselişe hazır!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, önceki çeyrekteki kazanımlarının bir kısmının kaybının ardından yeni aya olumlu başladı. Bitcoin stok akış (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB tarafından belirtildiği gibi piyasa lideri, mart ayının son gününde yaklaşık %5 oranında bir düşüş yaşayarak ayı 45,517 dolar ile kapattı.

PlanB devam ediyor, S2F modeli hâlâ geçerli

BTC grafiği analizi sonucunda, piyasa liderinin yoldan çıktığını iddia etti. Bununla birlikte analist, 2011 ve 2013 yıllarına nazaran zirvede olduğunu ve diğer iki durumda da modelin şu anda olduğundan daha fazla yoldan çıktığını iddia etti.

Bitcoin grafik

S2F modeli hâlâ geçerli ise bunun Bitcoin’in şu anda %55 indirimde olduğu anlamına geldiğini de sözlerine ekledi. Analist ayrıca, bir sonraki yarıya 23 ay kala her türlü piyasa hareketinin mümkün olduğunu, ancak Bitcoin’in esnekliğinin de devam edeceğini belirtti.

BTC esnekliğini mart ayında muhteşem bir şekilde gösterdi. Piyasa liderinin fiyatı birkaç piyasa krizi anından sonra toparlandı. Piyasadaki krizlerden bazıları işe şu şekilde sıralanabilir. Fed’in faiz artırımı duyurusu, AB’nin madenciliği yasaklama önerisi, Rusya’nın Bitcoin’i yaptırımları atlatmak için kullanabileceği spekülasyonları ve büyük tasfiyeler. Bütün bu sebepler piyasada yatırımcılar arasındaki korkuyu artırdı.

Bunlara rağmen, BTC fiyatı 48,205 dolara kadar yükseldi. Ayrıca bir CNBC raporuna göre bu yıl ilk kez değerler ve hissiyat pozitife döndü. Piyasa lideri ayrıca, hisse senetleri düşmeye devam ederken toparlanarak farklı bir güç gösterisi de yapıyor.

Bitcoin yükselişi nisan ayında da devam edecek mi?

BTC, son 24 saatte %3,44 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 46,620 dolardan işlem görüyor. Bu değer, zaten mart ayındaki kapanıştan yüksek olsa da, analistlerin fiyat-performans beklentileri tamamen iyimser.

Piyasa analisti Kevin Svenson, Bitcoin’in bir kırılma bölgesinde işlem gördüğünü belirtti. Argüman yalnızca, Bitcoin 128d/SMA grafiğinde yaklaşık 44,000 dolar seviyesindeki destek noktasına tutunamazsa geçersiz olacaktır.

Bu arada Santiment, zararda olanlardan 3 kat daha fazla kâr amaçlı işlem yapıldığına dikkat çekti. Bu da, kasım ayından bu yana ilk kez yaşanıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin