featured

Solana fiyatında beklenen yükseliş başladı: Nisan sonuna kadar 200 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olana Solana (SOL) fiyatı, yeni bir yükseliş rallisine hazırlanıyor gibi görünüyor. Fiyatın kritik bir seviye olan 150 doları aşmasının ardından, hacimde de önemli bir artış kaydedildi. Bu da altcoin etrafındaki havanın iyimser bir görünüme bürünmesine olanak sağladı.

Solana fiyatındaki son artış, kripto para piyasasındaki olumlu gidişattan ve geri gelen yatırımcı güveninden kaynaklanıyor olabilir. Gözde altcoin’in mevcut teknik göstergeleri, yukarı yönlü bir harekete ve orta düzeyde volatiliteye işaret ediyor.

Solana fiyat tahmini: 150 dolar seviyesinin üzerine bir hareket gelebilir mi?

SOL fiyatı, kripto para piyasasındaki kara bulutların dağılmasının ardından yeniden yükselişe geçti. Bu son fiyat hareketi ile yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaran gözde altcoin, 150 dolardaki kritik direnç noktasını aşarak grafiklerini yeşile boyadı. Teknik göstergeler, SOL etrafındaki iyimserliğin bir süre daha devam edeceğine işaret ediyor. Solana’nın fiyatı son 24 saatte %2’den fazla bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 153 dolar civarında işlem görüyor. Bu da, piyasa performansındaki olumlu eğilimi kanıtlamaktadır.

Aynı dönem içinde kripto para biriminin piyasa değeri de %2,60 oranında bir büyüme kaydetti ve şu anda 68 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Ayrıca işlem hacminin 2,83 milyar dolara yükselmesi ile yatırımcı ilgisinin de arttığı söylenebilir. İşlem hacmindeki %12’lik yükseliş sebebiyle gözde altcoin’in yatırımcılarının fiyatın gelecekti performansı konusunda iyimser tahminlere sahip olduğu söylenebilir.

Solana altcoin fiyat analizi

Geçtiğimiz hafta başta piyasa lideri olan Bitcoin olmak üzere, tüm kripto para piyasası için kötü geçti. Dolayısıyla Bitcoin ile yüksek korelasyona sahip olan SOL fiyatı da haftalık grafikte %4 oranında bir düşüş kaydetti. Ancak yıllık grafiğe baktığımızda Solana fiyatının %606 oranında daha yüksek olduğu görülüyor.

Solana fiyatı, geçtiğimiz hafta 130 dolar ile 157 dolar arasında bulunan dar bir aralıkta dalgalandı. Bu da, piyasadaki istikrarsızlığa rağmen boğaların daha baskın bir konumda olduklarına işaret ediyor.

Eğer yükseliş momentumu SOL fiyatı 180 dolardaki kritik direnç noktasına çıkarabilirse, önümüzdeki dönemde çok daha sağlam yükselişler görebiliriz. Bu direncin üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda sıradaki hedef 190 dolarda olacaktır. Buradan sonra ise boğaların gücüne bağlı olarak 200 dolar hedeflenecektir. Gözde altcoin için oldukça büyük bir öneme sahip olan 200 dolara ulaşılması durumunda, SOL fiyatı için işler daha farklı ilerleyebilir. Mevcut duruma bakıldığında Solana’nın 200 dolara yükselebilmek için gerekli temeli oluşturma potansiyeline sahip olduğu söylenebilir.

Sonuç olarak, Solana ekosistemi gelişmeye ve her gün büyüme devam ederken, SOL fiyatının da önümüzdeki günlerde iyileşeceği tahmin ediliyor. Yatırımcıların ilgisi de hesaba katıldığında bu hafta gözde altcoin’in fiyatında bir büyüme görebiliriz. Ancak yatırımcılar kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olması sebebiyle yüksek risk içerdiğini her zaman akılda tutmalıdır. Bu nedenle yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla işlem yapmalılar.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin