featured

Bitcoin ayı piyasası sinyali veriyor: BTC balinaları birikim yaparken 51 bin dolara geri çekilme olası mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC Haberleri: Haftaya toparlanma eğilimi ile başlayan kripto para piyasası, 16 Nisan Salı günü yeniden kırmızı bölgede işlem görüyor. Bitcoin’in yeniden 62 bin dolara gerilemesiyle altcoin piyasasında önemli fiyat dalgalanmaları yaşandı ve kripto para piyasa değeri son 24 saate yüzde 4,60 gerileyerek 2,31 milyar dolara geri çekildi. İşlem hacmi ise yüzde 3,93’lük kayıpla 113,08 milyar oldu. Bununla birlikte Korku ve Açgözlülük Endeksi, 60 seviyesinde aç gözlülük bölgesinde yer alıyor.

Bitcoin fiyatı neden düşüyor? İşte olası nedenler…

Birçok yatırımcıyı panik satışlara yönlendirse de Bitcoin fiyatındaki düşüş yarılanma öncesi normal bir geri çekilme süreci olarak yorumlanıyor. Tarihi modeller karşılaştırıldığında 2020 yılında BTC fiyatından yüzde 20’lik bir geri çekilme yaşanmıştı. Geçmişte bir birikim aşaması olarak değerlendirilen bu sürecin yarılanmadan yaklaşık iki hafta önce başladığı biliniyor.

BTC sık görülen bir çöküş trendi yaşıyor ve bunun diğer nedenleri arasında İran-İsrail savaşının gerginliği gibi küresel etkenlerin yanında tasfiye haberleri ve ETF çıkışları da var. Özellikle uzun pozisyonlarda tasfiyeler ve balina hareketlerinde artış BTC fiyatının düşmesini tetikleyecek nedenler arasında sayıldı. Son olarak halving öncesi Borsa yatırım fonu ETF’lerde yaşanan çıkışlar, yatırımcıyı temkinli hareket etmeye itti.

Piyasa analistinden BTC için korkutucu tahmin

Kripto piyasalarında çeşitli analizleri ile gündeme gelen @ColdBloodShill, BTC fiyatı üzerindeki güç dengelerinin derinleşmeye başladığını söyledi. Paylaşımında BTC’nin yüzde 30’luk bir geri çekilme ile 73 bin dolardan 50 bin dolara düşebileceğini ifade etti. Buna karşın farklı analistler bu geri çekilmenin tarihi modele göre gerçekleşeceğini ancak bu oranın yüzde 15’i geçmeyeceğini ifade etti. Halving öncesi 60 veya 61 bin dolar seviyesinde bir düzeltmeye olası bakılıyor.

Bitcoin balina birikimleri…

Son olarak bu düzeltme alım için iyi bir fırsat olarak da yorumlanıyor. Özellikle yüksek oranda coine sahip Bitcoin balinalarının pozisyonlarını koruduğu ortaya çıktı. Santiment verilerine göre geçen aydan bu yana balina hesaplarındaki BTC oranı artarak büyümeye devam etti. Endişe verici dalgalanmaya karşın güçlü duran balina hesaplarında 2,75 milyar dolar ile 5,80 milyar dolar arasında birikim yapıldığı açıkladı.

BTC

Son olarak Bitcoin fiyatı bu yazının yazıldığı sırada yüzde 4,87’lik bir düşüşle 63,47 dolar seviyesinden işlem görüyor. BTC fiyat hareketlerini daha iyi yorumlamak ve kripto piyasası hakkında bilgi edinmek isteyenler ise 99Bitcoins gibi kaynakları tercih ederek daha bilinçli yatırımlar yapabiliyor. Çünkü 99Bitcoins tokeni L2E modeli ile öğrenerek kazanmaya imkân veren bir token projesidir.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

Bu yazının yazıldığı sırada ön satış aşamasında olan 99Bitcoins, 0.001 dolardan işlem görüyor ve topladığı 383,387.34  dolarlık birikimle yüksek potansiyeli coinler arasında yer alıyor. 

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin