Bitcoin ve altın yatırımı halen tartışılmaya devam ediyor!
Bitcoin ve altın yatırımı halen tartışılmaya devam ediyor!

Bitcoin ile altın arasındaki korelasyon “ilginç” bir noktada: Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Kasım 2020’de altından ayrışmaya başladığında, zincir analistleri, yeni bir ATH’ye ulaşmak için vitesin yükseldiğini tahmin ettiler. Beklendiği gibi de oldu. Ancak Bitcoin ile altın korelasyonu çok dramatik bir şekilde düştükten sonra perakende traderların duyarlılığı da karışık sinyaller vermeye başladı.

Bitcoin ile altın arasındaki korelasyon ne durumda?

“Değer deposu” anlatısı, 2020 ortalarında boğa koşusu öncesi piyasa rallisine yol açtı ve mevcut ralli, Bitcoin’in tam olarak dijital nakit değil, bir değer deposu olarak ortaya çıkmasının bir sonucuydu. Altınla ilişkisi bu yüzden çok kritikti. Şimdi her iki varlık da toparlandığından, ikisi arasında paralellikler kurmak gayet mümkün. Bir sonraki adım, rallileri analiz etmek ve ortak bir ortak nokta bulmak olacak.

Altın için 3 haftalık en büyük tasfiye olayı bu yıl gerçekleşti ve piyasadaki tüm zayıf eller temizlendi. Yaklaşık 25 milyar dolar EM özsermayesine, bunun çok daha fazlası ABD öz sermayesine gitti. Yaklaşık 8 milyar dolar ise altından çekildi.

Şimdi, söz konusu 8 milyar doların bir kısmı BTC’ye gitti. Ancak BTC şu anda yolda olsa bile yeterince büyük bir makro varlık sınıfı değil. Yukarıda bahsedilen ayrıştırmayı ve zayıf ellerin titremesini göz önüne aldığımızda, altın uzun süreli bir ralli için hazırlanabilir. Bitcoin fiyatı bile yeni bir ATH’ye girdiğinden beri her gün 19.000 doların üzerinde.

Peki bu bize ne anlatıyor?

Bu durum, 2020’nin sonuna doğru daha büyük BTC/altın korelasyonu olasılığının altını çiziyor. Şu an her iki varlık da bir fiyat rallisi yaşıyor, ancak soru şu ki: Bu ralliler ilişkili mi? Zincir içi analistlerin, korelasyonda büyük bir düşüşün ardından iki varlığı karşılaştırmasının nedeni ilginç. Her ikisinin de devam eden bir fiyat rallisi olduğu için paralellik kurmak da oldukça kolay.

USDebtClock.org’dan alınan verilere göre, Haziran 2020’den bu yana Bitcoin’in fiyatını artıran aynı anlatı, altının fiyat rallisini de yönlendiriyor.

Bitcoin ile Altın Korelasyonu
Bitcoin ile Altın Korelasyonu

Tutarlı kurumsal satın alımlar Bitcoin talebini güçlendirirken, dünya çapındaki merkez bankalarının altın satın alma çılgınlığı altın talebini güçlendirdi. İki varlık arasında bir korelasyon ortaya çıkabilir veya çıkmayabilir, ancak iki varlık benzer bir yolda ve ölçek farkı var. Bu varlıklardan biri toparlanmayı durdurmadığı sürece, ayrışma muhtemelen Aralık 2020’de veya 2021’in başlarında sona erebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin