Bitcoin daha ne kadar süre 11 bin doların üzerinde kalabilir
Bitcoin daha ne kadar süre 11 bin doların üzerinde kalabilir

Bitcoin daha ne kadar süre 11 bin doların üzerinde kalabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki hafta önce, dünyanın en önemli Bitcoin ve kripto para borsası CFTC tarafından kara para aklamakla suçlandı. Olay o kadar ileri gitti ki şirketin CTO’su Samuel Reed tutuklandı. Bitcoin için kötü PR’ın yanı sıra, çoğu kimse bu gelişmenin kripto para birimine zarar vereceğini düşünüyordu.

Geldiğimiz noktada ise şimdi BTC’nin fiyatının artmasını bekliyoruz. Peki piyasa bu çelişkili hamle hakkında ne düşünüyor?

Bitcoin’deki yükseliş sahte mi?

İlk bakışta bu sahte bir çıkış olarak görülebilir. Yani aşağı inmeden hemen önce bir yükseliş meydana gelir ve piyasa bu yükselişe kanar ve sonrasında ise ani bir düşüş meydana gelir. Ancak şimdi Bitcoin’de yaşanan son yükseliş durumun böyle olmadığını gösteriyor. BTC’nin 11 bin doların üzerine çıkmasına sebep olan bu artışın farklı nedenleri olabilir.

En son yayımlanan Chainalysis Markets Intel raporuna göre, BitMEX olayından sonra piyasa “ürktü”. Ancak, rallinin ardından ilk hafta fiyatlar düşmediği için Bitcoin satın alma talebi arttı. Satın alma talebi arttığında, emirlerdeki farklılık nedeniyle satış talebi görece düştü. Borsalardaki emirler arz ve talebe göre çalışır, satış talebi yüksek ise emirler cari fiyatın altına alınarak aşağıya çekilir, alım talebi yüksekse fiyatlar yukarı çekilir.

Satın alma talebi

Şimdi, satın alma talebi geçen hafta yüksek olduğundan, bir satış eğilimine işaret eden Bitcoin borsalarına giriş düşük kaldı.Tam olarak ne kadar düşük? Chainalysis, Ekim 2019’dan bu yana geçen 52 hafta sonundaki en düşük 35. girişe işaret ediyor. Geçtiğimiz 52 haftada, satın alma talebinin yüksek olduğu haftalar oldu, fiyatın 6 bin dolar civarında olduğu Aralık ayını düşünün, veya fiyat iyileşmesinin güçlü olduğu Mart-Mayıs arası haftalara bakın.

Rapor ayrıca, bu girişlerin 10 bin  doların üzerindeki fiyat seviyesine göre düşük olduğunu tahmin ediyor ve şöyle diyor:

“Mevcut yüksek fiyat seviyeleri göz önüne alındığında bunlar çok düşük girişler. Hafta boyunca borsalara girişler şu ana kadar ortalamanın altında kaldı. İnsanlar borsalara kripto para gönderme konusunda temkinli davranıyor olabilir.”

Sonuçta ne olur?

Peki bu durum sonunda neye dönüşecek? Yeni başlayanlar için bu gelişme, borsaların çok az coin aldığı için satılacak Bitcoin arzının düşük olacağı anlamına geliyor. Bu, satış yapan kişi sayısı bir kez daha, daha az olduğu için, satın alma emirlerindeki farkın daha yüksek fiyat farklılıkları göreceği anlamına gelebilir. Kaçınılmaz olarak arz ve talep dengesizliği yaşadığınızda, bu durum raporu “daha ​​fazla fiyat volatilitesine” yol açmaktadır.

Mevcut piyasada, Temmuz ayının sonundan bu yana 10 bin ila 12 bin dolar seviyesinin korunduğu bu volatilite, aralıkta bir kırılmaya neden olacak mı? Bekleyip göreceğiz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin