Binance CEO'su XRP için içeriden bilgiyi alma olayını reddetti
Binance CEO'su XRP için içeriden bilgiyi alma olayını reddetti

Binance CEO’su XRP için içeriden bilgiyi alma olayını reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance’ın XRP’yi vadeli işlem platformuna listeleyeceğini duyurmasının ardından, Malta merkezli kripto para borsası şimdi de Binance Futures’ta Litecoin’i listeledi. Ancak, XRP’nin fiyatı listelenmeden saatler önce artmaya başlasa da LTC için aynı şey söylenemez.

En son listede Litecoin (LTC), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS) ve Ripple (XRP) sonrasında Binance’ın altıncı kalıcı sözleşmesi oldu. Diğerleri gibi Binance de bu sözleşmelerden 75X kaldıraçlı işlem yapılabiliyor.

Olası içeriden öğrenenlerin ticareti ile ilgili iddialar, sözleşmelerin API’ye’ önceden eklendiğini ve herkes tarafından görülebilir olduğunu açıklarken, ‘FUD’ olarak etiketleyen Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından reddedildi. Yine de, LTC’nin fiyatının XRP’lerin ilanından önceki birkaç saat öncesine göre hareketi, aksini gösteriyor gibi görünüyor.

https://twitter.com/cz_binance/status/1214756183308791809

Binance Futures: XRP  “pump and dump” eylemi

Vadeli işlemlerin 6 Ocak’ta açıklanması üzerine XRP, düşüş momentumunu tersine çevirmeyi başardı ve hızlı kazanımlar yaşadı. Bu kazançlar, Zhao’nun API’den kaynaklandığını iddia ettiği resmi açıklama yapılmadan birkaç saat önce başladı.

Dahası, XRP açıklamasından sadece bir saat sonra, emir defterleri her iki tarafta 400 milyon dolar ile istiflendi. Ancak yükseliş kısa sürdü – XRP’nin fiyatı Bitcoin’e karşı hızla düştü.

Zhao, XRP duyurusu ile ilgili şüpheli bir fiyat eylemi olmadığını ve XRP’nin yüksek likidite ile birden fazla borsada işlem gören ilk 10 kripto para birimi olduğu için böyle bir hareketin makul olduğunu söyledi. Bununla birlikte, bu, XRP ile ilk şüpheli fiyat hareketi değil.

Litecoin için düşük hareketler

XRP açıklamasından bu yana, Binance Futures platformunda iki kripto para daha katıldı: EOS ve Litecoin. Ancak, bu iki kripto para da XRP’ninkinden çok farklı grafikler gösteriyor.

En son duyurulan kripto para olan Litecoin, son yedi gündür istikrarlı bir büyüme gösteriyor ve Binance duyurusundan önce fiyatta çok daha küçük bir artış vardı. Aynı şey EOS için de söylenebilir.

litecoin eos

Binance vadeli işlemler platformundaki duyurulardan önceki ve sonraki EOS ve Litecoin’de garip bir sıçramanın olmaması, XRP grafiklerinde görülen eylemle tam bir tezat oluşturuyor.

xrp litecoin

XRP’nin duyuru resmi hale getirilmeden önce yükselen fiyatı, bir dizi başka faktörle açıklanabilir, ancak fiyatın kısa bir süre sonra aniden düşürülmesi, fiyat manipülasyonu hakkında daha fazla şüphe uyandırıyor.

İlginç bir şekilde, Litecoin açıklamasında Binance şunları söyledi:

Piyasa manipülasyonunu önlemek için Binance, işlem başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde markanın fiyatı üzerinde ±% 1’lik bir fiyat sınırı uygulayacak.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin