featured
Avustralya'nın en büyük altın rafinerisi

Avustralya’nın en büyük altın rafinerisi, altın destekli kripto para üretmeyi planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın en büyük altın rafinerisi Perth Mint, tüketicilerin altına yatırım yapmalarını sağlamak için kendi altın destekli kripto parasını geliştiriyor.

Yılda 700 tonun üzerinde işleme kapasitesine sahip olan Perth Mint, Avustralya’nın en büyük altın rafinerisi konumunda. Son yıllarda Bitcoin gibi kripto para birimleri de dahil yeni alternatif yatırımlara yönelen yatırımcıların artan göçü, rafineriyi başka bir alternatife yönlendirdi ve kendi kripto parasını oluşturarak altın gibi değerli metallere geri dönmek için gündeme getirdi.

Avustralya’nın en büyük altın rafinerisi

Şirket, altını bir blok zincir üzerinde alıp satmak için de kullanılabilecek ve altın desteğiyle henüz isimsiz bir kripto para geliştirme aşamasındadır.

Yatırımcıların geleneksel güvenli altın gibi varlıklarından uzaklaşmasıyla birlikte, konuşmasında CEO Richard Hayes, “Bitcoin’e benzeyen çok miktarda fon akışı” bulunduğunu vurguladı. O, altın destekli bir kripto paranın bir blok zincir üzerinde işlem göreceğini, ve bunun kendi rafinerlerine katkı sağlayacağını savundu.

Konuşmasında:

Blockchain gibi bir defterin üzerinde, çok hızlı bir şekilde yerleşen, ticareti kolay olacak ama aslında değerli metallerin desteklediği bir şeyin mutlaka çok faydaları olacak; dolayısıyla aslında arkasında bir şey var ve bunu destekliyor.

Üstelik, şirketin blok zincir teknolojisini kendi operatörlerine uygulamakla ilgilendiğini de vurguladı. Olası bir uygulama, madencilik alanından bir tüketiciye satılana kadar izlenen bir altın külçenin tüm tedarik zincirini görebilir, değişmez ve şeffaf bir blok zincirin içine girer.

Rafinerinin kripto para üretmesi, Birleşik Krallık Hazinesi’nin tüketicilerin bir blok zincir üzerinden anında bir altın satın alabileceği, altın satabileceği “sayısallaştırılmış altın teklifini” açıkladıktan bir yıl sonra geldi; Royal Mint Gold (RMG). Blockchain ticaret platformu, Bitcoin tabanlı BitGo tarafından geliştirildi ve Cardiff, Galler yakınlarındaki Royal Mint’in tonozlarında saklanan 1 milyar dolarlık altın ticaretini kolaylaştırdı.

Nihayetinde, Perth Mint teklifi altın satmak için başka bir platform olarak görüyor. Hayes, “İnsanlar için değerli metallere erişebilmeyi mantıklı bir şekilde daha kolay bir hale getirmeye çalışıyoruz” diye ekledi. “Bu, onlar için başka bir yol olabilir.”

Yönetici, altın destekli kripto paraların önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde piyasaya sunulacağını belirtiyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin