aws ethereum
Amazon Blockchain'e girerken Ethereum yeni bir standart kazanabilir

Amazon Blockchain’e girerken Ethereum yeni bir standart kazanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Blockchain, Amazon Web Hizmeti‘nin (AWS) Blockchain kullanımı ile yakın zamanda standart hale gelebilir. Amazon, kullanıcıların Ethereum gibi ortak bloklar ve Hyperledger Fabric gibi özel ve izinli Blockchainler üzerinden ölçeklenebilir Blockchain ağları oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlayan yeni bir araç yayınlayacak.

Amazon Neden Ethereum’u Seçiyor?

30 Nisan tarihinde yapılan basın açıklamasına göre, Amazon, “Amazon Managed Blockchain” (AMB) aracılığıyla işletmelerin artık Hyperledger Fabric üzerinden bir Blockchain ağı kurabileceklerini söyledi. Ethereum’un da bu yaz sunulması planlanıyor.

AWS’nin yeni aracı, yalnızca birkaç tıklamayla müşterilerin genişletilebilir bir Blockchain ağı kurmalarına ve yönetmelerine izin verecek. Müşterilerin ağlarındaki üyelikleri oylayabilmeleri için basit API’ler de sağlanacak. Bunun yanında Blockchain uygulamalarına uyacak çeşitli bilgi işlem ve bellek kapasiteleri de sunulacak.

Yahoo Finance tarafından bildirildiği üzere Amazon, Ethereum Blockchain’i kullanmayı seçti. Bunun nedeni ise şu şekilde ifade edildi:

Ethereum, tüm üyeler için veri şeffaflığının önemli olduğu yüksek oranda dağıtılmış Blockchain ağları için çok uygun. Müşteri sadakati Blockchain ağı, ağdaki herhangi bir işletmenin bağımsız olarak hizmetlerini kullanma konusunda tüm üyelerin kullanıcı aktivitelerini doğrulamasına izin veriyor.

Ethereum için büyük bir hareket

Amazon Web Hizmetleri, AWS’de ayda 30 milyon doların üzerinde para harcayan Apple gibi müşteriler tarafından kullanılan, dünyanın en kapsamlı ve geniş çaplı benimsenmiş bulut bilişim platformudur.

Bu nedenle, bu yaz Ethereum’un AWS’de olacağı gerçeği benimseme konusunda çok olumlu bir hareket olacaktır. Bu, Ethereum blok zinciri, açık blok zincir ağları için bir standart haline getirebilir.

Daha önce IIB tarafından bildirildiği gibi, Ethereum, birden fazla cephede gerçek dünyaya uyum sağlayarak dünyanın önde gelen blok zinciri olma yolunda durdurulamaz bir yörüngede.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin