Almanya'dan kripto hamlesi

Almanya’dan kripto kararı! yeni hükümet şimdiden tavrını ortaya koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni Alman hükümeti, kurulacak koalisyonda kripto yanlısı bir tavır alma kararı verdi. Koalisyon bu tavırla yenilikçi iş modelleri ile geleneksel finans arasında eşit bir oyun alanı yaratmayı amaçlıyor. Bu yıl Aralık ayından itibaren Almanya’yı yönetecek üç Alman partisi, koalisyon anlaşmasını bu hafta kabul etti.

Koalisyon arasında sol eğilimli Sosyal Demokratlar (SDP), sağ dostu Hür Demokratlar (FDP) ve Yeşiller Partisi yer alıyor. 24 Kasım Çarşamba günü yayınlanan 177 sayfalık koalisyon anlaşması, koalisyonun “yeni finansal yeniliklerden kaynaklanan fırsatlar ve risklerle ilgili yeni bir dinamik” aradığına dikkat çekiyor. Bu tanıma blockchain işletmeleri ve kripto varlıkları dahildir.

Yeni iş modellerinin bütünsel ve risk açısından yeterli denetimini sağlamak amacıyla Avrupa finans piyasası denetim yasasını sayısallaştırmaya ve karmaşık grup yapılarına uygun hale getirmeyi hedefliyoruz. Dijital para sektörü için ortak Avrupa denetimine ihtiyacımız var. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarını, hak sahiplerini tutarlı bir şekilde belirlemeye zorluyoruz.

Anlaşma belgesi ayrıca, AB denetim otoritesinin geleneksel finans sektörüyle ilgilenmesi ve aynı zamanda kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetler için dijital para birimlerinin kötüye kullanılmamasını sağlaması gerektiğini de ekliyor. Daha önce merkel hükümeti de blok zinciri teknolojisi için olumlu adımlar atmıştı.

Almanya'nın yeni hükümetinden kripto hamlesi

Kripto için uyumlu bir duruş

Son dönemde siyasi partiler ve hükümet kurumları dijital para birimleri için uyumlu bir duruş geliştiriyor. Dijital paralar ayrıca politikacıların seçmenleri etkilemesi için yeni bir savaş alanına dönüştü.

Almanya dışında, Avrupa Konseyi coin yanlısı önlemler başlattı. “Kripto Varlıklarda Piyasalara İlişkin Düzenleme (MiCA) çerçevesi ve “Dijital Operasyonel Esneklik Yasası” (DORA) olmak üzere iki teklif daha ekledi.

crypto-news-flash

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin