ABD hükümeti 20 Ocak'ta kripto para sorunlarını ele alacak

ABD hükümetinin el koyduğu kripto miktarı bir yılda 8 kat arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yıllardır, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kripto paralara el koyuyor ve daha sonra açık artırmaya çıkarıyor. Hükümet, yakın zamanda, devasa token stokunun depolanmasını ve satışını denetlemek için yardım istedi.

Hükümetin çabaları sayesinde ABD’nin kripto rezervleri hızla arttı. İç Gelir Servisi’nin siber suç birimi Direktörü Jarod Koopman’a göre, hükümet, bu yıl 1,2 milyar doların üzerinde kripto varlığına el koydu. Bu seviye geçen seneki 137 milyon dolarlık seviyeden 8 kat fazla ve ABD hükümeti, kripto varlıklara el koymak için özel bir şirketin yardımını alıyor. Koopman, bir televizyon kanalına verdiği demeçte konuyla ilgili konuştu:

“2019 mali yılında, yaklaşık 700.000 dolar değerinde kripto ele geçirme işlemimiz oldu. 2020’de 137 milyon dolara kadar çıktı. 2021’de (Ağustos itibariyle) şu ana kadar 1,2 milyar dolardayız.”

185 binden fazla Bitcoin açık artırmayla satıldı

Hükümetin son yıllarda benzeri görülmemiş miktarlarda kripto para biriktirdiği göz önüne alındığında, uzmanlar, siber suçlar mevcut hızla artmaya devam ederse ABD hükümetinin kripto para cüzdanının da artmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

Hükümetin kripto para varlıklarını açık artırmaya çıkarmaktan sorumlu birincil kurum olan US Marshals Service, şimdiye kadar yaklaşık 8,6 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen 185.000’den fazla bitcoin’e el koydu ve açık artırmaya çıkardı.

ABD hükümetinin sattığı kripto paralardan elde edilen gelirler genellikle Hazine Müsadere Fonuna veya Adalet Bakanlığı Varlık Müsadere Fonuna yatırılır. Bu iki hesaptan birine aktarıldıktan sonra, tasfiye edilen kripto para, bütçedeki bir dizi başka şeyi desteklemek için kullanılabilir. Bazı durumlarda, Kongre fonları iptal edebilir ve parayı başka girişimlere yönlendirebilir.

Koopman’a göre, ekibinin takip ettiği ve Hazine Müsadere Fonu’nun yaklaşık yüzde 60 ila yüzde 70’ine el koyduğu kripto paralar, fonu besleyen en büyük kaynak olma özelliğine sahip.

ABD hükümetinin ele geçirdiği kripto paralar için veritabanı yok

Dahası, Adalet Bakanlığı sözcüsü bir televizyon kanalına, kripto para birimi ele geçirmelerine ilişkin merkezi bir veritabanı bulunmadığından “oldukça emin” olduğunu söyledi. Eski federal siber suç savcısı Jud Welle şunları söyledi:

“Tecrübelerime göre, hükümetin üst kademelerinde bu pozisyonlarda bulunan insanlar, kısa bir süre için orada olabilirler ve arka planda bazı gelirler elde etmek istiyorlar <..> Bu kesinlikle böyle bir şey. Bu durum gazetecilerin ve siber güvenlik uzmanlarının dikkatini çekiyor.”

Bilinen şey, ABD hükümetinin, işlemleri ve ABD Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından şüpheli olarak işaretlenen davranışları izlemek için blok zinciri analiz platformlarıyla işbirliği yaptığıdır.

Kripto para piyasasına olan ilgi azalmadı ve yakın zamanda da azalacak gibi görünmüyor. Küresel kripto piyasası değeri, 1 Ocak’ta 776 milyar dolardan 20 Aralık 2021’de 2,1 trilyon dolara, geçen yıl %175,6 arttı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin