kripto piyasası, 2021 yılında 3 kat büyüdü

Kripto piyasası, çalkantılı bir yıla rağmen katlanarak büyüdü! 2022 için tahminler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sürekli ve ani düşüşlere rağmen kripto piyasası, 2021’de önemli bir büyüme kaydetti ve yatırımcılar arasında çeşitli varlıkların popülaritesi arttığı için milyarlarca dolarlık sermayeyi kendine çekmeyi başardı.

Son bir yılda, kümülatif kripto piyasası kapitalizasyonu 2,75 kat veya %175,6 artarak 1 Ocak 2020’deki 776 milyar dolardan bugün itibariyle 2,1 trilyon dolara yükseldi.

Piyasa değeri 10 Kasım’da 2,9 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı; Aynı gün, Bitcoin 68.000 doların üzerinde rekor bir fiyata ulaştı. Birkaç kripto para birimi bir sermaye girişi kaydetmiş olsa da, Bitcoin 870 milyar dolarla neredeyse sermayenin yarısını oluşturan ana oyuncu olmaya devam ediyor.

Kripto piyasa değeri
Kripto piyasa değeri

2021’de kripto piyasasının büyümesini sağlayan itici güçler

Büyümenin merkezinde, ana akımdaki çeşitli dijital para birimlerine katkıda bulunan perakende ve kurumsal yatırımcılarının artan kripto para talebi yer alıyor. Özellikle kurumların girişi, yatırımcıların çoklu rallilerden kâr elde etmeyi amaçlamasıyla sektörün olgunlaşmasına kısmen katkıda bulunuyor.

Ek olarak, 2021’de çeşitli dijital varlıklar, farklı sektörlerden tüccarlar tarafından giderek artan bir şekilde bir ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda, El Salvador, Bitcoin’i yasal bir para ilan etti ve diğer ülkeler de aynı yolu izlemeye hazırlanıyor. Genel olarak, kripto para birimleri, istikrarsız ekonomik yapılara sahip ülkelerde alternatif seçenekler olarak ortaya çıktı ve kısmen sektörün büyümesini sağladı.

Kripto para birimleri, ABD’deki Bitcoin vadeli ETF işlemlerinin onayının vurgulanmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni ilgili yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesinden de yararlandı. Bu tür yeni yatırım ürünleri, yatırımcıların kripto alanına dahil olmasını kolaylaştırdı. İlginç bir şekilde, en son BTC ATH’si kısmen Bitcoin ETF ile bağlantılı.

Aynı zamanda, meme kripto para birimleri, kısa vadeli rallilerden kâr elde etmeyi amaçlayan yatırımcıların olağanüstü ilgisi nedeniyle kripto pazarındaki büyümenin önemli bir parçası olmuştur. Özellikle, Dogecoin ve Shiba Inu gibi meme kripto para birimleri, yerleşik varlıklarla rekabet etmek için ortaya çıktı.

Düzenleyicilerin belirsizliğinden doğan tehdit

Büyümeyi yönlendiren çeşitli faktörlere rağmen, piyasa ayrıca, temelde düzenleyicilerin kararsızlığından kaynaklanan kargaşaya maruz kaldı. Çin gibi yargı mercileri, sektörü ortadan kaldırmak için sürekli hamleler yaptı ve sonuç olarak fiyat ve piyasa değerini etkiledi.

Çin merkez bankasının döviz borsalarının Çin toprakları içerisinde internet üzerinden hizmet vermesini yasaklamasının ardından, 100 milyar dolara yakın bir piyasa değeri dakikalar içinde yok oldu.

Piyasadaki önemli sermaye girişine dayanarak, kripto para birimlerinin, Bloomberg Intelligence baş emtia stratejisti Mike McGlone tarafından desteklenen bir yönü olan, sık düzenleyici baskılara karşı bağışıklığı artabileceği görülüyor.

2022 için Bitcoin ve kripto piyasası tahminleri

McGlone’a göre kripto para sektörü olgunlaşıyor ve Bitcoin gibi varlıklar baskıya direnmek için devrim niteliğindeki değerlerini gösteriyor. Ayrıca McGlone, Bitcoin’in 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100.000 dolara ulaşacağını öngördü.

2022 için kripto piyasasındaki aynı yükseliş eğilimi, kripto para kredi platformu Celsius Network’ün CEO’su Alex Mashinsky tarafından da paylaşılıyor.

Mashinsky, Bitcoin’in artan benimsenme ile desteklenen 15 Nisan 2022’den önce 140.000 dolar civarında ticaret yapabileceğini savundu. Yazı yazılırken, BTC son 24 saatte neredeyse %2 düşerek 46.100 dolardan işlem görüyordu.

BTC/USD

Kripto piyasasının gösterdiği sürdürülebilirlik önümüzdeki yıl da devam edecek gibi gözüküyor. Bu sürdürülebilirlik, ABD’nin ülkeler listesine katılmasının öngörülmesi, çeşitli yargı bölgeleri tarafından beklenen standart düzenlemelerin yürürlüğe girmesi gibi çeşitli endüstri faaliyetleri tarafından destekleniyor.

Halihazırda, diğer ülkeler gelecek yıldan itibaren yürürlüğe girmesi beklenen kripto piyasasını düzenleyen yasaları çıkardılar. Örneğin, Deniz aşırında dijital varlık tutan tüccarları hedefleyen yeni bir Güney Kore kripto para birimi vergi planı 2022’de yürürlüğe girecek. Yasaya göre, yabancı kripto para borsası hesapları olan sakinler, 447.900 doları (500 milyon won) aşan bakiyeleri bildirmek zorunda kalabilirler.

Bununla birlikte yargı mercileri, kripto piyasasına sert düzenlemeler uygularsa, sektör bir miktar türbülans yaşayabilir.

Finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin