featured

ABD ve Rusya’da Bitcoin’i yeni vergiler bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yetkili makamların düzenleme yasalarını başlatmaya istekli olması nedeniyle Bitcoin tüccarları, ABD ve Rusya’da yeni vergi yükümlülükleri ile karşı karşıya..

Fortune ve diğer yayın organları, bugün yayınladıkları raporda, bir vergi reformu değişikliği olacak ve yatırımcılar, kripto para ile ilgili herhangi bir kazançla ilgili vergi ödemek zorunda kalacak.

Mevzuataki bu değişiklik, daha önce sözde “vergiden muaf” olunmasına izin veren bir boşluğu kapatması nedeniyle ortaya çıkıyor.

Doğru Bir Yaklaşım Değil

Anonim bir kişi, yerel medya kuruluşu Business FM’e kripto vergi yükümlülüklerinin bildirilmesi hakkında şunları söyledi:

“Doğru yaklaşım olduğunu sanmıyorum. Milletvekilleri, işlemlerin otomatik olarak veya bankalar vasıtasıyla takip edilebileceği bir mekanizma oluşturmalıdır.” dedi.

Deloitte adına çalışan bir avukat olan Artem Tolkachev, kripto para işlemlerinin vergilendirilmesinde “olası” mümkün olan tek yolun, Rusya’nın gelir vergisi şeklinde %13’lük oranını uygulamak olduğunu tekrarladı.

Tolkackev, döviz kurlarının durumu ve yetkililerin bu teknoloji karşısında görüşlerinin, mevcut alternatifi yaratmada çıkmaza götürdüğünü de sözlerine ekledi.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin