featured
Belarus Bitcoin

Belarus, Kripto Para Birimlerini 5 Yıl Vergiden Muaf Tutacak.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, kripto para birimlerini, ön satış tekliflerini (ICO’lar) ve akıllı sözleşmeleri yasalaştıran bir kararname imzaladı. Kripto madencilik de dahil olmak üzere tüm kripto işlemleri ve bununla ilgili gelir, önümüzdeki beş yıl için kripto para vergiden muaf olacak.

Kripto İşlemlerini ve ICO’larını Yasallaştırdılar

Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko Cuma günü yaptığı açıklamada “Dijital Ekonominin Geliştirilmesi Üzerine” kararname imzalandığını söyledi. Belgenin temel amacı, küresel BT şirketlerinin Belarus’a gelip, temsilciliklerini, geliştirme merkezlerini açtıkları ve dünyadaki popüler ürünleri yaratacakları koşulları yaratmak olduğunu “belirtti.

kripto para vergiden muaf
Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’nun Cuma günkü ilanı.

Kripto Para Vergiden Muaf

Kararname , kripto para birimlerini, ICO‘ları ve akıllı sözleşmeleri de yasalaştırıyor. Reuters, “Beyaz Rusya kriptokratlardaki işlemleri yasalaştıracak”, “özel sektörün büyümesini teşvik etmek ve Sovyet tarzı ekonomisinin parçalarını liberalleştirerek yabancı yatırım çekmek için bir araç olduğunun bir kanıtıydı.” Haber ekibi şunları ekledi:

“Kararname, Belarus para birlikleri için geleneksel para birimleri alışverişi de dahil olmak üzere kripto para birimlerindeki ICO ve işlemlerini yasalaştırıyor. Tüm esnaflar önümüzdeki beş yıl boyunca vergiden muaf olacak.”

kripto para vergiden muaf
Bitcoin

Rusbase haber ajansı; “Kişiler, kripto para birimleri için saklamak, değiştirmek, satın almak, bağışlamak, miras bırakmak ve simgeleri değiştirebilecekler” diye belirtti. Rusbase ayrıntılı açıklamasında: “Buna ek olarak, 1 Ocak 2023 tarihine kadar vergiden muaf oldukları için kripto para gelirlerini beyan etmek gerekli değildir.”

HTP sakinleri için görülmemiş yararlar

Kararname, Belarus Yüksek Teknoloji Parkı (HTP) sakinleri için görülmemiş koşulları yaratıyor. Geçen ay yayınlanan haberde Sputnik şunu yazdı: “HTP sakinleri, kripto para birimleri değiş tokuşu yapan ve değiştiren firmalar olun ” şeklinde çağrıda bulundu.

Beyaz Rusya, sıradan vatandaşlar için, bu alanda hem şirketler hem de yatırımcılar için kripto para birimlerini düzenleyen dünyaya benzersiz koşullar yarattı.

HTP’deki tüzel kişiler, kendi ICO simgelerini yayınlayarak ve bunları kripto alışverişi yoluyla satın alarak ve satarak yatırımları çekebilir. Ayrıntı haberde;
Belapan araştırma şirketi, bu ayın başlarında Maliye Bakanlığı ve Beyaz Rusya Ulusal Bankası “kripto para birimleri” ni yasallaştırmaya destek vermediğini söyledi. “Çünkü finansal piyasalarda ciddi riskler yaşanabilir” dedi. Devlet yönetimindeki bir kaynak yayınında  “Kripto para birimlerini denetlemek ve hareketlerini izlemek mümkün değildir” dedi.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin