Tek bir balina 333 milyon dolarlık Bitcoin taşıdı! Neler oluyor?
Tek bir balina 333 milyon dolarlık Bitcoin taşıdı! Neler oluyor?

Tek bir balina 333 milyon dolarlık Bitcoin taşıdı! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain takip botu Whale Alert’e göre, isimsiz bir balina 7.000’den fazla Bitcoin’i (333 milyon dolar değerinde) bilinmeyen bir cüzdana taşıdı.

Balina, işlemi bu sabah 01:53 UTC’de bilinmeyen bir cüzdandan bilinmeyen başka bir cüzdana yaptı. İşlemden önce balina, 241. en büyük Bitcoin cüzdanıydı.

Balinanın kimliği bilinmediğinden, Bitcoin’i neden taşıdıklarını belirlemek zor. Balina transferleri için spekülasyonlar arasında, kriptoyu soğuk depolamaya, devasa OTC alım satımlarına veya döviz cüzdanları arasında dahili transferlere geçiş yapan kurumlar yer alıyor. Ancak balinanın kimliği şimdilik gizemini koruyor.

Düşüş kripto para piyasasını vurmaya devam ederken bu hafta başka balina hareketleri de oldu. Bitcoin’in fiyatı geçen Pazar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 dolardan bugün 47.000 dolara geriledi. Bu haftanın en düşük fiyatı ise 26 Şubat’ta 45.230 dolar oldu.

Perşembe günü, 400 milyon dolarlık Bitcoin (8.000), transfer sırasında en büyük 215. cüzdan olan kimliği belirsiz bir balinadan, Whale Alert’ın kripto borsa devi Coinbase ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği bir cüzdana gönderildi.

Ancak bir cüzdan gezgini olan Bit Info Charts’taki bir kayda göre, alıcı cüzdan Coinbase’e değil BetVIP’e ait. BetVIP, ada ülkesi Curaçao’da lisanslı, yalnızca Bitcoin içeren bir bahis sitesi. Şirket, kuruluşundan bir yıl sonra, “kısıtlayıcı yasal ortam” ve “uygun gelir eksikliği” gerekçesiyle 2015 yılında kapandı.

Bu yıl, birkaç eski Bitcoin balinası daha on yıllık bir kış uykusundan uyandı.

24 Şubat’ta, Haziran 2010’dan bu yana hareketsiz kalan yüz Bitcoin ilk kez hareket ederek çok fazla merak uyandırdı. Bu kadar eski cüzdan sahiplerinin genellikle Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakatomo’nun olduğu varsayılır.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin