Popüler modele göre Bitcoin şu anda aşırı değerli – işte ayrıntılar
Popüler modele göre Bitcoin şu anda aşırı değerli – işte ayrıntılar

Popüler modele göre Bitcoin şu anda aşırı değerli – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Plan B’nin şu anda meşhur olan stok akış modeline göre, Bitcoin’in fiyatının sonunda 100.000 ila 1 milyon dolarlık fiyatlara ulaşması bekleniyor. Teori, kripto para biriminin kıt arzına dayanıyor.

Bununla birlikte, Bitcoin günlük stok akış şemasına bakıldığında, kripto varlığı şu anda geçmiş döngülere kıyasla aşırı değerleniyor. İşte bu varsayımsal karşılaştırmaya dayalı olarak piyasa değerine göre lider kripto para birimi için bunun hem yükseliş hem de düşüş anlamına gelebileceği ifade ediliyor.

Bitcoin aşırımı değerli?

Bitcoin, son zamanlarda, öncelikle kripto para biriminin sabit arz sınırı olan 21 milyon BTC arzı nedeniyle, popülerlik ve ün kazandı.

Daha da az rakam belki de dolaşımda. Ayrıca milyonlarca BTC’nin kaybolacağından veya sonsuza kadar kilitlendiğinden şüphelenildiğinde, potansiyel olarak şimdiye kadar bilinen en zor ve sağlama para türüdür.

Sınırlı bir arzı olan başka bir varlık olan altınla yapılan karşılaştırmalar, kıymetli metalin dijital versiyonu olarak adlandırılan kripto para birimine fayda sağladı.

Kıtlığına dayanarak altına bir değerleme yapmaya çalışmak için bazı modeller oluşturuldu ve böyle bir model geçmişte Plan B adlı isimli bir analist tarafından Bitcoin’e uyarlandı.

Stok akış modeli, her bir BTC’nin nihayetinde 100.000 ila 1 milyon dolar veya daha fazla değerde olacağını öngörüyor. Modelin vurgularına göre fiyat hareketi tarihsel olarak mükemmel bir şekilde izlendi.

bitcoin stock to flow

BTC satın alın ve uzun süreli bekleyin

“Saat gibi” işleyen model, bu döngü ile son döngü arasında görsel olarak bir fark olsa da, çalışmaya devam ediyor. Stok akış modeline göre BTC son döngüye kıyasla şu anda aşırı değerli.

Bu durum, iki şeyden biri anlamına gelebilir: Mevcut döngü, 2017’den çok daha fazla yükselişe sahip ve düzeltmeden önce mevcut yükseliş trendinin son dalgasına yaklaşıyor. Veya yükseliş trendi, 100.000 $’a ve daha fazlasına devam etmeden önce daha geç aşamada bir düzeltme geliyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin