Facebook destekli Diem, nihayet yasal engelleri aştı, lansman ne zaman?
Facebook destekli Diem, nihayet yasal engelleri aştı, lansman ne zaman?

Facebook destekli Diem, nihayet yasal engelleri aştı, lansman ne zaman?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un eskiden Libra olarak bilinen dijital para birimi projesi Diem, Coindesk’e göre bu çeyreğin sonunda ABD doları destekli bir stabilcoin başlatmayı planlıyor.

Geçen hafta teknoloji devi Amazon da kendi dijital para birimi için planlarını duyurdu. Stablecoinler, Bitcoin gibi diğer kripto para birimleriyle görülen fiyat dalgalanmalarını azaltmak ve onu bir ödeme aracı olarak daha pratik hale getirmek için bir itibari para birimi veya altın gibi temel bir varlığın değerine sabitlenir.

Sosyal medya devi, küresel ödeme hedefini geçen yıldan çok daha az iddialı bir teklife indirgemek zorunda kaldı. Libra, ilk olarak Haziran 2019’da, Facebook da dahil olmak üzere Libra topluluğu üyelerinin kullanıcılarına çevrimiçi alışveriş yapmaları için sunabilecekleri bir para sepetine sabitlenmiş bir küresel stabilcoin olarak önerildi.

Bununla birlikte, dünya çapındaki düzenleyiciler, Facebook’un veri gizliliği, kara para aklama endişeleri ve küresel finansal istikrara yönelik potansiyel risklerle ilgili zayıf geçmişiyle ilgili korkulardan doğan teknoloji devinin dümende oturduğu projeyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Bu, Visa ve Mastercard dahil olmak üzere büyük ödeme oyuncularının projeyi terk etmesine ve Facebook’un Insider Intelligence’ın tahminine göre orijinal 2020 lansmanını iptal etmesine neden oldu. Ayrıca, ABD dolarından başlayarak, her biri yerel para birimine bağlı farklı bireysel sabit paralar lehine geçen Nisan ayında küresel parayı attı.

Diem artık geleneksel finans sektörüyle daha fazla birlikte çalışabilir olmayı ve düzenleyici gereklilikleri karşılamayı hedefliyor, bu da yılın 1. çeyreği lansmanını gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olacak.

Facebook’u Novi temsil edecek

Yeniden markalaşmasına ek olarak, topluluk, tartışmalı Facebook’tan uzaklaşmak için üyelik değişiklikleri yaptı. Ödeme firmalarının Libra’dan kitlesel göçünün ardından, Diem’in üyeliği artık Shopify, Coinbase ve Xapo gibi kripto şirketleri gibi geleneksel olmayan finansal ortaklara ve yenilikçilere doğru daha çarpık durumda. Facebook artık bir üye değil ve muhtemelen kendisini projeden uzaklaştırmak amacıyla Diem’e bağlanmak için dijital bir cüzdan olan iştiraki Novi tarafından temsil edilecek.

Güçlü yönetişime sahip daha yerelleştirilmiş sistemi, düzenleyici yapılara daha iyi uymalıdır. Diem katı bir izin esasına göre faaliyet gösterecek, yani onu bir ödeme sistemi olarak kullanmak isteyen firmaların Diem Derneği üyesi olmak için belirli bir işe alım sürecinden geçmesi gerekecek.

Diem ödeme sistemi geleneksel finansla birlikte çalışacak

Buna karşılık, Libra başlangıçta sonunda izinsiz bir modele geçmeyi planladı. Diem ödeme sistemi aynı zamanda, stabilcoini kabul etmeyen tüccarlara ödeme yapmak gibi stabilcoinin tekrar fiat’a dönüştürülmesine de izin veriyor. Bir rakip olarak çalışmaktan ziyade geleneksel finans sektörüyle bu birlikte çalışabilirlik, muhtemelen düzenleyicilerin endişelerini giderecek ve diğer ödeme sistemlerine dayatılan düzenleyici gereklilikleri Diem’e daha kolay genişletebilmelerini sağlamaya yardımcı olacak.

Kuruluş, şimdi İsviçreli mali düzenleyici FINMA’dan bir ödeme sistemi lisansı bekliyor ve ardından stabilcoin nihayet başlayabilir – ve uygulanan değişiklikler sayesinde önümüzdeki haftalarda lisans almaları bekleniyor.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin